lauantai 13. elokuuta 2011

Taivaallinen tomaattikeitto

Onnelassa maalla oli tehty tomaatti-fetajuusto keittoa. Mulle heräsi himo, varsinkin kun muistin, että mun tomaatit melkein räjähtää (appiukon kasvihuoneesta tuotuja) ja kaapissa on kayttämätön fetapaketti, mies-reppana kun oli (onneksi vahingossa!) ostanut light-fetaa.

Eilen illalla saunan jälkeen sitten aloin tekemään keittoa ja huomasin, että fetasta oli mennyt eräpäivä! No, pikainen soitto naapurin-Tiinalle, joka tiesi kertoa, että ihan hyvin voi käyttää samaan myös sulatejuustoa (mitä mulla oli täys paketti).


Varmasti keitto on fetallakin ihanaa, mutta nyt täytyy kyllä sanoa, että onnistuin! Sulatejuusto sopi älyttömän hyvin.

Näitä tarvitset:

  • sipulia & valkosipulia
  • kypsiä tomaatteja noin kilo
  • purkki tomaattimurskaa
  • 4dl kasvisliemeä
  • tuoretta basilikaa
  • purkki sulatejuustoa (minun taisi olla Pirkka kevätsipuli)
  • suolaa & pippuria
Kuullota kattilassa öljyssä sipuli ja valkosipuli, lisää kuutioidut tomaatit sekä basilika. Hauduta hetki, noin 10 min. Lisää tomaattipyre ja kasvisliemi ja soseuta. Pistä takaisin levylle, lisää sulatejuusto ja kiehauta (pikkusen täytyy kuplia).

Lisäksi tein ruiskrutonkeja pannulla. Leikkaa pieniksi neliöiksi vanhaa ruisleipää. Pistä pannulle oljyä ja valkosipulia (lisäsin myös oreganoa), heitä leivänpalat pannulle ja kääntele viitisen minuuttia.

Voisin syödä tätä mössöä ihan sellaisenaan, nam!

Tähän sitten kyytipojaksi vaikka punaviiniä. Itse onnistuin valitsemaan sokkona käsikopelolla aikas kivan uuden tuttavuuden: Argentiinalaisen Nieto Senetiner, Malbec 2010 (hintaa en ihan muista, mutta alle kympin taisi olla..).
Mutta sopii sitä juoda vissynkin kanssa ;D

Vielä viimeiseksi pieni tilannekuva (pari minuuttia sitten otettu). Boris mököttää, ei ole kaupunkielämä sitä varten... Se istuu noin ja tuijottaa kaukaisuuteen. Voi toista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät viestiä!