torstai 14. lokakuuta 2010

70 vuotiaan hattuhyllyn uusi elämä

Pelastin tälläisen hattuhyllyn vuosi sitten isäni talosta. Hylly on osa isäni mummon aikoinaan (1930-luvulla) hankkimasta kalustosta. Itseasiassa tämä hylly on vain hyllynpuolikas, sillä se on joskus sahattu kahtia... Hattuhylly on siis aikoinaan ollut varsin leveä! Onneksi hylly on lojunut kuivassa vintissä, joten pahemmin se ei ollut kärsinyt. Minä romu-riitta sen heti keihästin silmilläni ja näin hyllylle uuden elämän lapseni huoneen seinällä!
Hyllyn käsittely alkoi hiomisella, pariin kertaan sen surrasin tuommoisella näpsällä pikkuhiomakoneella ja poistin vanhat koukut. Niitä ei voinut enää erkkikään pelastaa, sen verran huonossa hapessa ja epäkäytännölliset kun olivat. Maalatakin hylly piti. Hetken mietin, että vaaleanpunaiseksi tietty (äidin ja luultavasti lapsenkin lempiväri), mutta sitten järki sanoi, että eiköhän pistetä valkoiseksi. Pariin kertaan sen maalasin ja laitoin uudet lapsekkaat koukut. Ja tässä on tulos...Hylly on varmasti völjyssä minulla tai läheisilläni seuraavat 70 vuotta. Hyvästi kertakäyttökulttuuri!


2 kommenttia:

  1. tämäpä on hieno!!!
    Meillä on varastossa samanlainen, mutta aivan hirveässä kunnossa ja yksi nupikin puuttuu. Mietin olisinko jättänyt ronskisti alkuperäiskuntoon, mutta taidanpa maalata minäkin. Tosin väri voisi meillä olla joku muu kuin valkoinen, kun tulee valkoiselle paneeliseinälle...se varmaan olisi siis sitten se vaaleanpunainen :). Ei vaan. En kuitenkaan ehdi sitä maalaamaan ihan heti, joten ehkä tää vaaleanpunainen kausikin jo siksi ohi :)

    VastaaPoista
  2. vaaleanpunainen, turkoosi, vaaleanvihreä, siniharmaa... vaihtoehtoja on! joten tuunaa ihmeessä :) jo pelkillä uusilla vetimillä tekee ihmeitä!

    VastaaPoista

Kiva kun jätät viestiä!