lauantai 9. heinäkuuta 2011

Oliiviöljy ja Crocus Sativus

Eräs hyvä ystävä oli Espanjassa, Aurinkorannikolla. Minäkin pääsin osaksi kaikesta ihanasta, tuliaisten muodossa. Ja ne on nyt niin exclusive hommaa, ettei voi olla esittelemättä!
Aivan ihana oliiviöljypurkki, sopii mulle kuin nenä päähän. Käytän sitä niin moneen!

Todellinen ylläri ja bonusten bonus oli kuitenkin yksi gramma Sahramia! Tätä ei ihan joka soppaan sitten pistetäkään, sen verran on tyyristä kukanlehteä. Wikipedia tiesi kertoa: 
"Yhteen grammaan sahramia tarvitaan 200–600 käsin kerättyä luottia, ja yhdestä emistä (yhdessä kukassa yksi emi) niitä saadaan vain kolme kappaletta. Sahrami onkin maailman kallein mauste ja suhteessa painoon myös yksi maailman kalleimmista ruoka-aineista."

Lahjan hintaahan ei sovi kysyä, mutta tässä kohtaa oli ihan pakko. Gramma Sahramia maksoi 10 euroa. Siinä on kilohinta jo kohdillaan.

On jaloa ainesta. En uskalla tätä edes avata, ettei aromit haihdu!


Edit: Rouva, keneltä tämän sain on köksänmaikka, oikeesti.
Ja kuulemma tätä käytetään esim Broiler -risottoon. Köyhänmiehen Sahrami on kuulemma KURKUMA. Että repikää siitä :)


Edit nro 2: Edellämainittu köksänmaikka pyysi yllä olevan tekstin luettuaan tekemään hieman muutoksia :) Risottoa ei suinkaan ole tarkoitus tehdä vaan astetta fiininpää  -Paellaa. Risotto on kuulemma köyhänmiehen Paella. Ja tässä yhteydessä hän lupasi minulle sellaista vielä valmistaa, joten postaus on tulossa jahka Paella (sahramilla) on tarjoiltu ;)

3 kommenttia:

 1. Pelkät purkitkin on jo aivan ihan ihanat ja bonuksena on tietty, että sisältökin on luksusta! ;D

  Teidän talo näyttää ihan älyttömän hienolta tuolla alemmassa postauksessa!

  VastaaPoista
 2. Samaa meinasin sanoa kuin Minnakin, että ihanat ovat jo purkitkin! Kieltämättä tuolla kilohinnalla sitä, miettii että mihin hetkeen sahramin säästää. Mikähän tuossa on säilyvyysaika, ettei menetä potkuaan, ettet liiaksi vaan pihtaa ;)
  Ja aivan ihanan mallinen talo teille tulossa. Siis nuo viistokatot ja maisema.IIIK! Joko jouluksi uuteen kotiin?!

  VastaaPoista
 3. Hyvä oli tosiaan tarkistaa tuo vika käyttöpäivä :) vuoteen 2015 on näköjään päiväystä! kyllä nuo hippuset tulee käytettyä sitä ennen :) ja kiitos talokehuista, maisema on kyllä ihana! meille tuli myös hieman yllärinä se, että järvikin näkyy! talo nimittäin "nousi" loppujen lopuksi maatöiden ja sokkelin myötä metrillä!
  me tehdään sitä kokonaan omin voimin (mies siis oman työnsä ohella), että muuttopäivä ei ole varmastikaan vielä jouluna, mutta ehdottomasti ennen vappua pitäisi päästä :) saas nähdä miten käy!

  VastaaPoista

Kiva kun jätät viestiä!