tiistai 13. syyskuuta 2011

4 seasons

Varsinkin täällä blogimaailmassa korostuu eräs seikka, mitä olen viimeaikoina miettynyt...
Suomalaiset ovat ihania! Siis siinä mielessä, miten otamme ilon irti vuodenaikojen vaihteluista. Me olemme niin sopeutuneita jopa synkkään ja pimeään syksyyn, että alamme nyt jo fiilistelemään kynttilöiden, taljojen, takkatulen, shaalien ja jopa pienten koristevalojen kanssa...

Kesäkuumalla oli ihanaa katsoa mahtavia kesäpostauksia, silloin esim. joulu kynttilöineen tuntui olevan ihan toisessa todellisuudessa... Mietin kesällä, että miten he***ssä sitä jaksaa päivät läpi kun aamulla on pimeää kun menee töihin ja illalla on pimeää kun tulee takasin kotiin. Pakkasta niin perkeleesti ja pirssin lasit aina jäässä? Nyt alkaa jo hämärtymään ja mietin, että kyllä on ihanaa kun on kohta tunnelmaa ! Likkakaverin kanssa lenkillä puhutaan, että kyllä tää syksy on sitten ihanaa aikaa, kun on sitä tunnelmaa (ei tod olis tullut kesäkuussa moinen mieleen!).

Joulua tössötetään ja touhotetaan sata lasissa. Viimeistään uudeksivuodeksi on raivattu kaikki pikkusenkin joulusta muistuttavat odottamaan parempia aikoja ja sitten aletaan odottelemaan kevättä ja sitten se koittaa, *tittidiii* se ihana KESÄ.

Ja tämä kaikki alkaa taas uudelleen:
valoisat yöt, juhannus, kuumuus, kesäsade, rapu, sato, viltti, kynttilä, ensilumi, kynttilälyhty, joulupukki, tähtisädetikku, laskiaispulla, narsissi, helmililja, vedennoro räystäästä, vappunenä, äitienpäivä, yo-juhlat, valmistuneet, pääsykokeet, valoisat yöt, juhannus.... jne.

Alla vielä esittelyssä uskomaton ruusu, koko kesän kukkinut.
Anoppi sai sen lahjaksi äitienpäivänä, tai siis siinä on kaksi ruukkuruusua isossa padassa. Vielä elokuun lopussa (3 viikkoa sitten) se oli noin mahtavassa kunnossa (kuva oikeesti pienistää sitä, toi pata on luonnossa tosi iso!). Otin siitä silloin 3 kukkasta kotiin maljakkoon ja ovat vielä täydessä terässä. Mikä lie kettu sinne käynyt kakkimassa kun tuollaisena kasvaa. Toi kannattaa jo yrittää talvehdittaa!

Kuva kolmen viikon takaa ^

Silloin maljakkoon kerätyt keltaiset ruusut tänään^, ehkä ne tosin nyt alkavat jo olemaan entiset... Samoin takana näkyvät viime perjantain reilunkaupan pinkit ruusut.

1 kommentti:

  1. Olen miettinyt ihan samaa postauksista - tai sitä, että onko tylsää postata näitä vuodenkiertoon liittyviä juttuja. Jos jaksaa jatkaa bloggailu, ne toistuutoistuutoistuu.. MUtta kun en sen syvällisempiä yleensä filosofoi, niin aiheet tulevat jatkossakin pyörimään vuodenaikojen ympärillä :)
    Onneksi meillä on 4 vuodenaikaa!

    VastaaPoista

Kiva kun jätät viestiä!