lauantai 21. huhtikuuta 2012

Launantain saldo

Kaikenmoista!
Sain Lapin tuliaisina nämä poronsarvet. Yritin itsekin siellä ollessani etsiä tälläisiä, mutta juuri silloin oli tarjolla tosi onnettomia yksilöitä ja jäi ostamatta. Nyt on monta käkkäräsakaraa, joihin voipi ripustaa some important stuff... 


Askossa käydessäni tein todellisen löydön!
Nämä kaksi kullanhohtoista samettiunelmaa: Moitexin untuvatyynyt + päälliset olivat jossain poiston reputuksessa ja maksoivat 5 eur / kpl ! Päälliset ei ole ihan just sitä, mistä tykkään, mutta ei ne kyllä tyhmätkään ole kun tarkemmin katsoo..

Lapselle Kavatin nahkakengät 3,50 eur (Kontista) ja Arabian Lumikukka -lautanen 0,50 kpl (Kontissa kaikki astiat ja kodintekstiilit -50%)Meille on tullut eka vappupallo, ostin sen palkkioksi mun reippaalle pikkuassarille. Kalamarkkinoilla kyseisen kokoinen pallo maksoi 15 euroa, kodin ykkösessä 6,95 eur. 
Ja kyllä tuossa jälkimmäisessäkin hinnassa on ilmaa kohtalaisesti, että kyllä niistä toripalloista revitään hullut provikat. No, ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa...
Lapsi arpoi Änkkipöötsin ja tän välillä niin kauan, että äiti meinas hermostua. Lopulta pinkki väri ratkaisi...


Kävin kirppispöytää siivoamassa heti aamusta; tällä kertaa ei tullut kohtausta. Tosin kaksi mun pöytään kuulumatonta vaatetta oli taas.. Katsoin, ettei ole viereisistä pöydistä (ei ollut) ja kiikutin kassalle. Tyttö kassalla katsoi mua aika tympeästi kun (ystävällisesti) sanoin, että nämä olivat pöydässäni ja eivät kuulu sinne ja voisitteko viedä ne paikalleen. Hyvin vastentahtoisesti otti ne vietäväkseen... No siinä vaiheessa alkoi ohimossa nykimään. Jos mä maksan 42 eur / kuus päivää (ja vaikken maksais noikaan pajoa) ei se helkkari soikoon ole mun homma viedä niitä rettuja paikoilleen ja etsiä pöytiä (joiden numerojärjestyksessä ei ole muuten mitään logiikkaa!) !? Eihän se niille kirpparinpitäjillekään varmasti mukavaa ole ja aiheuttaa paljon ylimääräistä työtä, mutta kyllä se niiden työhön kuuluu. Ainakin enemmän kun mun! Mietinpä vaan, että kuinka paljon mun kamoja seilaa pitkin vieraita myyntipöytiä...

Lauantailoa!

12 kommenttia:

 1. Minäkin olen intohimoinen kirpparikävijä :) On kyllä aika suolanen hinta siellä kirpparipaikasta. Meillä on 7vrk/29e! Mut ihan samat asiat nyppii minua! Mutta emmä anna sen masentaa! Ihanaa kevättä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Erppa :)
   Täällä nuo keskustan (TRE) suosituimmat kirppikset ovat tuota luokkaa.. Tämä taitaa kyllä olla kaillein, mutta voluumytkin kävijämäärässä ovat kyllä suuret! Ei anneta latistaa juu, voivotaan, että fiilis nousee kun käyn hakemassa rahani pois :)

   Poista
 2. Kivat sarvet. Miun porolla lähti tänä vuonna sarvet osina, mutta ehkä saan ne jotenkin väsättyä toisiinsa kiinni.

  Aika kovat hinnat kirpparipöydillä... :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään itsekin! Taidan pistää ne seinään pystypäin. Eiköhän ne jollain spesiaalikeepperillä saa kasaan :)

   Poista
 3. Ihanat kengät! Mä oon monesti löytänyt vaelluksilla poronsarvia tunturista. Yleensä jäävät löytöpaikalle niille sijoilleen, mutta pari kertaa olen sellaiset rinkan päällä kuljettanut kaupunkiin jollekin niitä sisustuselementiksi tahtoneelle kaverille. :) Yksi kaveri teki niistä naulakon, josta tuli aika magea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä suloiset popot (tosin pari nroa liian isot vielä). Nykyäänhän on pikkulikoille vaikka minkälaisia juhlakenkiä, mutta tälläiset ovat jotenkin aina niin liikkikset. Varsinkin tuolla hintaa ja laatukengät :) Nämä sarvethan on ihan rahalla kaupasta ostettu, mutta ihana olisi löytää livenä!! Tarvisi vaan aloittaa vaellusharrastus :) olet ihana ystävä, jos olet jaksanut niitä ystävillesi sieltä tuoda!! Uskon, että naulakko on hieno!

   Poista
 4. Hienoja löytöjä taas kerran! :)

  Mietin joka ikinen kerta kirpparipöytää pitäessä, että mitähän kaikkea omaa tavaraa sinne kirpparille jää.. Niin paljon sitä tavaraa eksyy aina muista pöydistä omalle! Muutaman kerran oonkin tehnyt sellaisen tarkastuskierroksen kirpparilla ja palauttanut toisten pöydistä omia vaatteita ym. takas oikeaan pöytään. Onneksi en muista kaikkea omistamaani tavaraa, niin ei jää mieltä kalvamaan se hävinnyt tavara... :D

  Kirppareilla pitäis olla joku palautuspiste, minne vois viedä eksyneet tavarat, koska ei se todella ole sen pöydänpitäjän vastuulla kuskata tavarat paikoilleen... mielestäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, tuollainen palautuspiste olis hyvä! Ja itse asiassa sellainen joku taitaa tuolla ollakin, täytyykin tarkistaa. Tuolla on niitä pöytiä NIIN paljon, ettei kyllä tule pieneen mieleenkään lähteä niitä "siinä mielessä" kirtelemään :) Ja ihme juttu muute, nyt kun on toi oma pöytä niin en ole kiertänyt siellä yhtään ostotarkoituksessa (vaikka siellä päivitttäin käynkin!) oho.

   Poista
 5. Täälläkin olisi ollut Kontissa puolihintapäivät astioissa&tekstiileissä, mutten jaksanut kurvata. Hienot kengät löysitte!
  Miun pitäisi taas kans kirpparipöytä ottaa. Tuo tavaroiden liikkuminen on niiiin rasittavaa. Viimeeksi meiltä jotain hävisi tai varastettiin. Oli jotenkin hassua, kun pöytää ottaessani myyjä sanoi, että voi sitten viikon sisällä myyntiajan jälkeen tulla kysymään vielä jos jotain olis menny kaupaksi ja kun menin, niin se tarkistus tapahtui niin onnettomasti "käsin", ettei mitään järkeä. No toisaalta halusin niistä tavaroista eroon, mutta ei se kiva ole jos katoavat "jäljettömiin".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menin ihan sattumalta ja kyllä siellä oli vain jämäerät jäljellä :)
   Tässä mun kirppiksessä on vielä se, ettei lappuja saa enää takaisin! Tai saa, mutta joutuis maksaan siitä palvelusta kympin... Ne on nykyisin sellaiset tarralaput, joissa on viivakoodit. Eli ei voi oikein mitenkään tietää, mistä on saanut rahat ja mistä ei! Tuollaiselta kirpparilta on niin helppo nyysiä kun kojut on ahtaat ja lattiasta kattoon tavaraa, oikee rosvon taivas!

   Poista
 6. Voi hitsi, ny oon kyllä kade! Tuollaisia poronsavihässäköitä olen kyttäillyt sisustuskaupoista, mutta en vaan oo raaskinut ostaa!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapissa näitä myydään joka narikassa, hintakin on usein vaan aika kova (ja laatu vaihtelee paljon). Tää on kyllä tosi kaunis, ja sille on kiva paikka tiedossa :)

   Poista

Kiva kun jätät viestiä!