torstai 16. elokuuta 2012

Tuoli taloon

Olen aina vähän ylenkatsonut näitä Ektorppeja sisustuslehdisä... 
Ajatellut, että hmph, noita nyt on kaikilla, en kyllä ostais.
No, sanani syön ja mörkö minut vieköön. Nyt on mullakin.

Pikkumurun huoneeseen, sängyn viereen olen etsiskellyt jotain tuolia, missä lukea iltasatua.
(Hassua, että myyjä oli aikoinaan hankkinut tuolin samaan tarkoitukseen!)
Tänään sellainen tuli eteeni fb kirppiksellä (Ektorp Jennylund). Tinkasin 75 euroon ja hain sen illalla:


Aika IHANA tuo ruutukuosi!!

No, muru ei tulisi ikinä hyväksymään mitään mustaa huoneessaan, 
joten Iksun kautta uutta päällistä hakemaan. 
(Ja nyt hän ilmoitti, ettei tykkää tästäkään vaan olisi halunnut violetin....eihän sellaista edes ole!)


Aikamoinen marenkikakku tuli... Kai se tosta oikenee.
Henk.koht pidin mustasta enemmän, mutta eihän se mulle tuukaan. Mutta joskus jos tämä vaihtaa paikkaa niin ruudullinen on tallessa :)

Ja sitten seuraa kysymys teille, 
jotka omaatte jotain tietoja ko. tuotteesta:
* oletteko pesseet näitä päällisiä koneessa (ohjeen mukaan ei saisi) ?
* mitä tapahtuu, jos pesee ?
*oletteko silittäneet näit (ohjeen mukaan ei saisi sitäkään!) ? 

*****

Oi että toi mustaruudullinen on kyl hieno kun katsoo tuota kuvaa...

10 kommenttia:

 1. Voi miten ihana tuoli! Mullakin on ollut ajatuksissa, että olisi kiva (sitten joskus kun löydämme sen oman kodin) saada neitokaiselle tuollainen kunnon tuoli. Tuo mustavalkoinen on aivan ihana! Mä haluan myös! ;)

  VastaaPoista
 2. Toi on Norppastiina muuten ihan sun näköinen tuo mustavalkoinen!!
  Toivottavasti löydätte sen uuden, unelmien kodin pian!

  VastaaPoista
 3. Tuo mustavalkoinen on ihana!!! Mikä löytö! Meillä on sohvassa valkoinen päällinen, en ole vielä pessyt. Se taitaa olla ainoa väri, jota voi itse pestä. Kiva olisi kuulla kokemuksia noista värillisitä, onko kukaan pessyt kotikoneessa. Haluaisin jonkun muun värin vaihteeksi sohvaan. Nyt kaksi valkoista. Kun toinen pesussa, voi toisen laittaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo olin ihan yllättynyt kun luin tuota pesuohjetta. Valkoinen olisi ollut kiva, mutta ei tule kysymykseen kun tuoli on lapsen huoneessa.. Sinänsä todella kätevää, että näihin on vaikka mitä vaihtoehtoja! Ja kohtuu edukkaasti saa sohvaankin uuden ilmeen. Luulen, että valmistaja pesee kätensä kutistumisista ja värien muutoksista, jotka aiheutuisi kun ihmiset pesee näitä miten sattuu... Luulen, että jos kolmessa kympissä tän pesis niin mitään ei tapahtuisi. Tai sitten tapahtuis! Sitä kun ei tiedä, ennen kun koklaa :)

   Poista
 4. On se kyllä söötti! Muistaakseni ihan hyvä istuakin? Pesemisestä en oo ihan varma, mutta oisko joku joskus sanonut, että ei oo menny mikskään koneessa... mut syyttävä sormi ei saa sit osottaa mua, jos jokin menee pieleen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ok on istua! En syytä Teijaa :) Just tossa edellisessä vastauksessa pistin, ettei luultavasti tapahtu mitään kun järkevästi pesee... Mut sitä ihmettelen, ettei saisi edes silittää! Ei tuo nyt niin ihmeellisitä aineista ole tehty tuo päällinen!

   Poista
 5. Molemmat päälliset erittäin hyvät! Ektorppi ostoslistalla jossain vaiheessa, joten mielenkiinnolla seuraan, eikö niitä voikkaan itse pestä??!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se olis kyllä mielenkiitoista tietää! Näitä kuoseja ja värejä oli useita vaihtoehtoja. Sinänsä kyllä tosi kiva juttu!

   Poista
 6. Ai Ektorpejako ei saisi pestä? Onkohan ohje muuttunut tai jotain :) Meillä on ollut Ektorpin sohva nyt kymmenen vuotta ja päällisiä olen aina pessyt kloritella vielä. Ekaks kloritessa ohjeen mukaan 40'c:ssä ja sitten vielä normaali 60 asteen pesu päälle. Mitään ei ole ikinä käynyt ja kun runko-osan levittää hieman nihkeänä, niin mahtuu hyvin sohvan päälle. Silityskielto tarkoittaa todennäköisesti vaan sitä ohkaista "aluskangasta" mikä on sohvatyynyjen alla. Tai niin olen sen tulkinnut :)

  Meillä on muuten neidin huoneessa samaa kirsikkapuuta. Tervetuloa kurkkaamaan melukylään jos haluat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips Hanna :) Ikean sivujen mukaan osa näistä Ektorp -päällisistä on pestäviä ja osa ei! Eiks ole ihmeellistä...Ja tietty just tää mun malli on ei-listalla. Aion ehkä jossain vaiheessa kyllä kapinoida ja ihan piruuttaan koittaa pestä :D
   Kiitos kutusta, tulen!

   Poista

Kiva kun jätät viestiä!