perjantai 7. syyskuuta 2012

Kirjasto

Welcome to my library!

Olen elänyt monta vuotta kirjat kaapissa...
Ja himoinnut huoneesta, jossa olisi oikea kirjahylly.

Nyt se on toteutunut. 
Tosin hieman eri tavoin kun olin suunnitellut, mutta se on tälläisessä talonrakentamisessa ja siitä seuraavassa mööpeliseerauksessa ihan tuttua kauraa. Harvoin mikään menee just niinku sen on päissään ajatellut. (Mittasuhteiden hahmottaminen on muuten ollut mulle yllättävän vaikeaa!)

Alakerrassa, olkkarin jatkona on ns. kirjasto. Sinne mennään pariovista, jotka ovat. liukupariovet. Eli liukuvat seinän sisään. Tähän piti tulla tavalliset pariovet, mutta ihan tilasäästöllisistä syistä päädyttiin näihin liukuviin. Saamme käyttöön siten oven molemmat puolet.

Olin alun perin piirtänyt "luonnoksen" haluamastani kirjahyllystä. Siinä koko tuo iso seinä olisi yhtä hyllykköä ja Rakentaja olisi sen nakuttanut sellaisesta levestä lankusta minun toimiessa ylimpänä työnjohtajana ja vääpelinä. 
Kävikin niin, että kun oltiin saatu talo tehtyä ja muutettua, Rakentajaa ei markkaakaan kiinnostanut alkaa naputtelemaan kirjahyllyä ja vitkutti ja vatkutti sen kanssa. Siinä sitten ehkä jo hieman tulistuin, että "kun oot saanu tälläisen talonkin tehtyä, niin kai sä nyt jumaliste yhden hikisen hyllyn teet!"
Asia ei kuulemma ole niin yksinkertainen:
"Sellaisessa hyllyssä on kuule ihan helvetin kova homma ja kaiken lisäksi se voi tulla tosi kalliiksikin. Lankku maksaa." 
Aha.

Pelastajaksi tuli I.Kamprad Hemnes -mallistonsa kanssa.
Ihan vahingossa. 
Haettiin Iksusta jotain ihan muuta ja notkuttiin siellä säilytysosastolla ja koettiin ahaa -elämys.Vuosien takainen kirppislöytö Elvis toimittaa nyt television paikkaa.
Täytyy kyllä sanoa, että katselevan lainelautailevaa kunkkua paljon mielummin kuin esim tiettyjä realityohjelmia. Kuten esim. sitä yhtä, joka aina syksyisin alkaa - YÖK.


Huoneessa on myös levitettävä soffa ja telkkari, eli siis helposti muunnettavissa vierashuoneeksi. Ovien päälle minun on tarkoitus laittaa verhotanko, ja olen jo ostanutkin tummanruskean, pellavaisen verhon. Tämä siis ajatellen tulevia vieraita, kun on kuitenkin lasiovet.


Hyllyntäytteeksi on päässyt myös täälläkin jo esiteltyjä aarteita, kuten lasinen maljakko, vanha Fazerin suklaarasia, kirpparilta löytynyt kasvikuva.
Ja sitten on toi kala, esitelty täällä.


Ja sitten on tietysti tämä nurkka tässä alla:12 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää. Pariovet olis haaveena mullakin, tähän keittiön ja salin väliin. Kirjahylly taitaa olla samaa sarjaa kuin meilläkin, meillä on vaan lasiovet kaapissa. Haaveena on toinen saman moinen johon saisin kirjat tuolta vintistä. Kun vaan pääsisi ideaan :)
  Ihanaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piupau! Tää Hemnes on todellakin siitä kiva, että sitä voi yhdistellä tarpeen mukaan, tuoteperheessä kun on jos jonkin moista hyllyä, kaappia ja lipastoa!
   Kiitos, samoin sinulle hyvää viikonloppua :)

   Poista
 2. Oih, näyttääpä hyvältä!!
  Kivaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aNNa :) Samoin sinne, leppoisaa sunnuntaita!

   Poista
 3. Kodikasta ja kaunista! Sulle ois pari tunnustusta<3

  VastaaPoista
 4. Upea hylly! Juu, ymmärrän sinua ja rakennuttajaa - meidän timpuri teki kuistillemme haluamani "vanhanaikaiset helmipaneelivaatekaapit" ja sekä kesti, että tuli kalliiksi... Mutta tykkään kyllä. Nuo hyllyt ovat kyllä hyvä löytö, ei varmaan jää harmittamaan "vääpelin" suunnitelmat :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus tosiaan omat "suunnitelmat" on olevinaan niin selkeitä ja toteuttamisen arvoisia :) ja kun tosiaan ei ole sitten sitä käytännön kokoemusta siitä toteutuksesta! Helmipanelivaatekaapit kuulostaa kyllä ihanilta!

   Poista
 5. Moi, mistä oot noi pariovet hankkinu? Itellä kans kirjaston parioviprojekti alkamassa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille nämä toimitti ARS WOOD, Kuortanelainen firma. Löytyy varmaan netistä :)

   Poista

Kiva kun jätät viestiä!