sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Jätkänsakkia + pinkkiä sukkaa


Ihailen hoitopaikantätien ideoita. 
Joka isän- ja äitienpäivänä tulee toinen toistaan kekseliäämpiä (mutta kuitenkin hirmu simppeleitä!) lahjoja. Määrärahat kiristetty niukimmilleen, mielikuvituksen täytyy laukata. Raakalautaa, juuttinarua + kiviä. Siitä syntyi meidän isänpäivälahja lapselta iskälleen - nerokas ja hirmu kaunis toteutus! Tän vois vaikka naulata seinälle, niin upea se on. 

Piitkästä aikaa ostin oikein ruusuja isänpäiväpöytään, hempukan vaaleanpunaisena tietysti... Pöytäliinana Finlaysonin Greta pellavainen liina. Pöytäliina kauniimmin esiteltynä täällä, liinavaatteena taas täältä. Ei varmaan tarvi erikseen mainita, että pidän tästä kuosista (väreineen, muotoineen) ihan hirmu paljon!
Kyllä täällä taas kudottukin on. Keskeneräisten lisäksi, aamutuimaan valmistuivat nämä pinkit namut. Hauska idea, mihin törmäsin FB:n villasukkaryhmässä. Oikeaa ja nurrjaa kudotaan vuoron perään, eli siis kudo viisi kerrosta 2o 2n, jonka jälkeen kaksi kerrosta ihan vain oikeaa ja uudelleen 2o 2n, mutta toisinpäin kun edellisellä kerroksella. Tulee vähän niinku kuplia :) Kivaa vaihtelua, koittakaa ihmeessä! Seuraavana meinaan kokeilla tätä samaa mutta kolmella värillä....12 kommenttia:

 1. Hei! :) Ihan mahtava lahjaidea!! Nerokas suorastaan. Ja kauniit sukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu :) Tästä on hyvä napata idea mukaan!

   Poista
 2. Ihan huippu lahjaidea! Simppeli toteuttaa ja kaikenlisäksi yhdessätekemistä. Menee taas korrrrrvan taakse :)
  Ja ei hullumpi tuo sukkamallikaan. Tosi pienillä saa pinnan näyttämään ihan erilaiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Peppis! Mahtavaa jos opeihminen saa tästä vinkkiä :D
   Sukkamalli on simppeli ja ihanan erilainen

   Poista
 3. kivat sukat ja toi idea on miullaki menossa toteutukseen..pikkasen muunneltuna tosin, mutta siitä sitten ensi keväänä lisää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva kuulla, et olet myös törmännyt ideaan ja meinaat toteuttaa!

   Poista
 4. Todella hieno lahjaidea ja ihanasti on toteutettukkin :). Miten ihmeessä sinä oikeastikkin voit olla noin nopea neuloja? ! Upeat sukat nuo pinkit ja edelliset jättisuuret miesten sukatkin toosi hienot! Vau :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kauniista sanoista!!
   Täytyy kyllä myöntää, että harjoitus tekee mestarin - ainakin kudontavauhti on kasvanut. Itsekin yllätyin, kun kudoin sukan kantapään jälkeen yhden lasten leffan aikana loppuun!
   Kai sitä jouluksi täytyisi vielä parit miehisetkin parit valmistaa... niissä tuntuu kyllä, että kestää!

   Poista
 5. Tosi kaunis tuo lapsen tekemä lahja!! Aivan ihana!
  Ja sukatkin on ihkut. Pitää tosiaan pistää korvan taakse tuo malli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pizzicato! Koita ihmeessä tätä mallia, vaihteen vuoksi oli kiva tehdä jotain uuttakin... Kuplathan vilisee nyt joka puolella, pelkään vaan aloittaa ja opetella niitä jos ei sit sujukaan. Tämähän on hieman iisimpi, mutta elävä pinta tuloo kumminkin...

   Poista
 6. Ihana lahja ja kerrassaan upea idea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianna :)
   Välitin hoitsukan tädeille tänään monet kehut :)

   Poista

Kiva kun jätät viestiä!