perjantai 31. tammikuuta 2014

Peurunka SPA

*kylpyjä järvenjäältä nähtynä*

Vietimme alkuviikosta pienen miniloman Peurungan kylpylässä Jyväskylän kupeessa. Varasin jo syksymmällä meille kaksi yötä ko. hotellista. Me kun tykkäämme lapsen kanssa lillua noissa vesissä enkä halunnut mennä mihinkään "isoon rysään". Mies ei niin kylpylöiden ystävä ole, mutta kun muijat pyytää niin mentävä on! Erittäin positiivinen ylläri oli tämä. Kuvien kautta tietoa lisää!


Meillä oli koira mukana ja koirahuoneista pääsi suoraan pienelle polulle ja järven jäälle. Kesäaikaan tuosta lähti varmasti monen monta lenkkipolkua myös.  Oli loistava järjestely koirallisille - laittaa koirahuoneet "sivusisäänkäynnin" viereen. Voin siis suositella koirallisillekin tätä kylpyläkohdetta!


Kylpylän toinen "the juttu" oli tuo liukumäki, josta tässä alla näkyy liukumäen kuva ulkoa päin. Wikipedian mukaan "Pohjoismaiden pisin 130m liukumäki". Oli meinaan sellainen liuku, että meinas multakin tulla pissi uikkariin kun ekaa kertaa menin. Osa putkesta mennnään pimeässä ja hurjia luisuja ja mutkia... Tuota viisikesäistä ei voinut yksinään laittaa, mutta ei paljoa puuttunut kun olisi uskaltanut. Ihan huikea oli! Ja lapsen kanssa yhdessä oli tosi kiva juttu!Peurungan historia liittyy paljon myös veteraaneihin, se on ollut paljon ns. kuntoutuskylpylänä. Omaakin historiaa liippasi, sillä äitini isä oli eläessaään veteraanina usein tuolla kuntoutuksessa. Nytkin siellä oli paljon kuntoutettavia - sekä lapsia, että vanhuksia. 


 *Tosi hauska kiipeilyrata vedessä*

*The liukumäki sisältä! *


*Näkymä terassilta*

Lämpimästi voin kyllä suositella Peurungan kylpylää kaikille lomakohteeksi, jotka vain kylpylöistä ja kylpemisestä pitävät! Koiralliselle oli todella helppoa lomailua - siitä iso plussa. Ala Carte ravintola oli erittäin laadukas - ehkä jopa paras, jossa olen vieraillut ikinä! Toisen illan Buffet ehkä hieman pettymys, mutta reippaasti plussan puolelle menee vierailu! Tämä ei missään nimessä ole mikään maksettu mainos - ihan vain kuluttajan positiivinen yllätys!


4 kommenttia:

 1. hei kiitti vinkistä. pitääkin tutustua tarkemmin aiheeseen ja paikkaan. tosin meillä ei koiri voi mukaan ottaa. kai noilla joku koira raja on olemassa. kolme ponin kokosta koiraa on varmaan liikaa?? :D hehe..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voithan sä kysyä :)
   Ja jos koissut osaa olla nätisti, niin eihän siinä mitään. Tosin ahdasta voi olla hotlahuoneessa :)
   Toi oli kyllä kiva!

   Poista
 2. Hih, olipas tuttuja maisemia! Te ootte olleet lomalla meidän kylässä ja lähikylpylässä, asutaan alle 10 km päässä tuolta! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. You`ll never know!
   Hauska sattuma! Ihana ja lapsiystävällinen kylpylä teillä lähimaastossa!
   Tuskin teilläkään vielä tytsyt itsekseen tuosta laskee - mutta parin vuoden päästä varmasti BIG HIT!

   Poista

Kiva kun jätät viestiä!