maanantai 31. maaliskuuta 2014

Säkkituolin face lift

Meillä on asustanut Barbababainen säkkituoli jo monta vuotta. Säkkis on viimeiset kuukaudet lymyilly ompelutilassa ja papanoinut styroksipalloja. Siinä kun oli pienenpieni reikä - juuri sellainen, mikä ei kovin näy mutta jostain aina tippuu pieni pallero kun säkki liikahtaa (erittäin ärsyttävää). Eilen otin härkää sarvista ja tyhjensin säkkiksen jätesäkkiin. (Onneksi tajusin tehdä sen ulkona, koska noita pieniä perkeleitä hieman pölisi.) Minulla oli kaksi isoa palaa Designers  Guildin sisustuskangasta (pari vuotta sitten kirppikseltä ostettu 5 eur / kpl) , joka oli täydellisen vahvaa kangasta juuri tähän projektiin. Toisesta palasta upposi tähän puolet, paljon kivaa tuosta kauniista kankaasta vielä siis tekee. 


Leikkasin siis Barbababan saumoistaan ja kiinnitin nuppineuloilla kankaaseen. Näin oli kaavatkin valmiiit ja ei kun ompelemaan. Ompelin saumat tiheimmällä tikeillä kahteen otteeseen, jotta saumat kestäisivät. Ompelupuuhissa oli kaikenmoista assistenttia. Lopputulokseen olemme kaikki erittäin tyytyväisiä ja jos oikein hyvin käy, tuosta Barbababan jämistä valmistunee ehkä vielä yksi tilkkupeitto!


10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Hei kiitos Äärelä!
   Siis olen ihan samaa mieltä. Tuosta kankaasta tulisi upeat koristetyynyt tms.

   Poista
 2. Tulipa hieno!...meilläkin tuo sama barbapapasäkkituoli vaaleansinisenä. Ja saa hetken vielä ollakin mutta täytynee tehdä sama juttu muutaman vuoden päästä ehkä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän helppoa hei! Itse luulin, että olis ollut isompikin homma, mutta helppoa kuin heinänteko :) Ainoa verenpaineen nostattaja oli se pallon tyhjennys, mutta siitäkin selvittiin (oli tosin rintsikoissakin illalla niitä palleroita!).
   :D

   Poista
 3. Meillä on lapset jo vuosia ruinanneet säkkituolia, tuollainen voisi kyllä tälle äidillekkin kelvata! Hiano tuli! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä arvaan Taina, että sun mielessä on sellainen "ihana" nahkainen säkkis kun ajattelet säkkituolia :) Näitä on nykyään kaupoissa tosi kivoja (ja kivan hintaisia). Tää oli kyllä halpa ;)

   Poista
 4. Ja tietenkin Dora mukana :) Koirat ovat kuin lapset, heti, jos jokin kangas on lattialla, käyvät siihen maata. Meidän koirat tulevat alle seisomaan, kun lakanoita vedetään. Niin tekevät myös lapset, Tuosta kankaasta sainkin idean, mulla on vahvaa sisustuskangasta, teenpäs siitä koiranpedin, kiitos! Terv. Raija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa Raija kun sait ideat!
   Mikähän siinä lakanahommassa muuten on! Meillä ihan sama :)
   Dora on menossa mukana, mitä ikinä tehdään. Kun ompelenkin niin se tulee mun jalkoihin makaamaan...

   Poista
 5. Miten hieno uudistus!!!
  Rentoa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos MIcu! Oon itsekin täällä ihan polleena kun tuli niin hiano :)
   Ja samoin sinne, aurinkoa <3

   Poista

Kiva kun jätät viestiä!