torstai 14. lokakuuta 2010

Valkosuklaa - rahkakakku (helppo!)


Aivan ihana mansikka-valkosuklaa-rahkakakku.
Tässä tulee ohje tähän herkkukakkuun:
Pohja:
1 pkt kaurakeksejä (esim. Pirkka)
75 gr sulatettua margariiniä
Täyte:
6 liivatelehteä
300 gr valkosuklaata
4 dl kuohukermaa
1/2 dl sokeria
2 purkkia maitorahkaa
1/2 dl vettä
Pinnalle:
400 gr mansikoita/herukoita/mustikoita/vattuja
-ihan mistä itse eniten tykkään tai vaikka kaikkia yhdessä-
2 dl hyytelösokeria
2dl vettä

Valmista pohja. Murenna keksit tehosekoittemessa / muovipussissa. Sulata rasva ja sekoita se keksien kanssa. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halk. 26 cm). Pane vuoka jääkaappiin odottamaan. Valmista täyte. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa (varoen, ettei kärähdä!). Vaahdota kerma ja sokeri, lisää kermavaahtoon rahka. Sekoita sulanut suklaa seokseen. Purista liivatteista vesi ja pistä liivatteet pikkuiseen tilkkaan erittäin kuumaa (kiehuvaa) vettä ja odota, että liivatteet liukenevat sinne. Kaada muun seoksen joukkoon. Kaada seos vuorattuun irtopohjavuokaan keksien päälle ja peitä vuoka kelmulla. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään. Koristele kakki marjoilla ja valmista hyytelösokeri. Kaada kuuma hyytelösokeri marjojen päälle. NAM.
VINKKI: Älä anna hyytelösokerin jämähtää vaan se pitää heti kiehumisen jälkeen laittaa marjojen päälle, näin levittyy nätisti!
VINKKI VOL 2.: Teen itse usein puolikkaan ohjeesta, jolloin käytän pienempää irtopuhjavuokaa. Tulee tosi söpö, hieman korkeampi pikkukakku!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät viestiä!