torstai 24. maaliskuuta 2011

voiko se olla joskus oikea talo?

huh huh, kyllä tämmösessä rakennushommassa on monta monessa...
Itse kun olen aikas urvelo tälläisissä ihan (perus)hommissa (esim. lämmitysjärjestelmät, rakennuksen tekniset asiat, maankaivuut, lupa-asiat yms yms). Kysyn mieheltä jotain asiaa (joka omasta mielestäni on tärkeä ja oikea kysymys), saan vastaukseksi tuhahduksen ja ivallisen kommentin, että miten voin kysyä näin tyhmiä. No niin, kerro sitten mulle, miten tehdään villasukka tai ees yks silmukka, jaa et tiedä vai, no olet sinäkin aikas idiootti! tätä rataa.

Yritämme siis löytää kultaista keskitietä tähän yhteiseen ponnistukseen :)

Ei vais, minun on turvallista alkaa tähän rakennushommaan juuri tuon ukon kanssa, koska tiedän, hänen osaavan homman ja osaavan tekevän oikeita ratkaisuja oikeissa paikoissa.

Voin siis hyvällä omalla tunnolla keskittyä lillukanvarsiin:
- minkälaiset kaakelit suihkuhuoneeseen, tuleeko mosaiikkia vai isompaa laattaa (tässäKIN on toisaalta otettava miehen mielipide huomioon, koska hän tekee sen laatoituksen)
- entäs sitten seinien värit, valkoista ei missään nimessä, mutta mitä sitten? pistetäänkö lehmuksen vihreää vai kenties beigeä (mä osaan sentään hieman sutia maalia seiniin, joten tähän hommaan mut luultavasti kelpuutetaan)
- minkämoisen lasivitriinin hankin? sellaisen jossa mun kaikki kauniit lasiaarteet pääsevät kauniisti esiin. mistä niitä saa? pitäiskö jo hiljalleen alkaa etsimään...?
- jalkalistat? mahdollisimman isot ja krumeluurit, ehkä ei kuitenkaan sittenkään... no ei nyt ainakaan mitkään ihan onnettoman pliisut
- ja ne matot... ne on kalliita. eikä viittis ihan räsymatto -linjallakaan mennä. enkä voi itse lähtee niitä kutomaankaan. haluaisin sellaista hanna korvela -tyyppistä selkeää raitaista mattoa, niitä varmaan joku maksua vastaan kutookin.
- telkkari, se ei sovi siellä olohuoneeseen, se pistetään siihen kirjastoon. mutta kun siellä tarvis olla niitä kirjojakin ja vielä sen pitäis toimia miehen työhuoneenakin, mahtuuko se sinne? niin ja sitä vielä pienennettiinkin, että saadaan suihkuun ja saunaan lisää tilaa...yläkerran aula, se on ainoo paikka mihin se mahtuu... voiko keittiössä olla pienenpieni telkkari? eiks voi ihan hyvin? ei kai sitä makkariin sentään...?
- en edes uskalla laskea, monetko verhot tarvitsen, käykö mun vanhat kauniit pellavaiset laskosverhot mittojensa puolesta mihinkään ikkunaan...?
- onhan sinne nyt varmasti mietitty tarpeeksi säilytystilaa, paljonko sitä ihminen tarvitsee? se on samalla tavalla suhteellista kai kun rahakin, olkoon sitä kuinka paljon, aina sitä on jotenkin liian vähän...

 + ne kaikki miljoona muutakin asiaa. täytyy alkaa pitään jotain portfolioo, että pysyis tää paletti kasassa...

tässä alla vielä kuva tontista, silloin kun sen ostimme. 

3 kommenttia:

  1. Oikein hyviä mietteitä :). ARvaas missä meillä on telkkari! Kodinhoitohuoneessa! Joo :), tosin siellä on nyt vasta pistorasiat...mutta ehkä joskus.

    VastaaPoista
  2. no toisaalta, naiset viettää kodarissa niin paljon aikaa, että telkku siellä on ihan paikallaan :)

    VastaaPoista
  3. Onpa mukavaa kun saitte sitä perintöäkin

    VastaaPoista

Kiva kun jätät viestiä!