perjantai 16. syyskuuta 2011

Köökki

Keittiösuunnitelmatkin ovat hyvässä vauhdissa, oikeestaan jo melkein toteutusta vaille valmiit! Keittiön on meille suunnitellut Jukka Kulmala Kauhajoelta. Sieltä tulee myös kodinkonehuoneen ja wc:n kalusteet sekä liukuovet huoneisiin. Mutta keittiö siis tässä nyt ensialkuun esittelyssä...

Minullahan oli taloa suunniteltaessa yhtenä ehtona se, että keittiön  pitää olla sellainen, mihin saada an mahtumaan arkiruokapöytä. Ja se sitten sanelee hyvinkin pitkälti tämän köökin kaapistot. Kaapit tulevat olemaan valkoiset ja taso koivua. Vetimiksi haluaisin jonkinlaist nupit. Joko sellaiset lasiset (kristalliset), olisko liikaa? Tai sitten sellaiset posliiniset pyöreät. Onko kenelläkään vinkata jotain hyvää nuppisivustoa?
Keittiön lattia tulee olemaan vaaleaa isohkoa laattaa.


Vesipiste meillä on ikkunan edessä. Tätä mietittiin eniten, mutta tultiin siihen tulokseen, että se on paras noin. Vielä kun varmistettiin, että ikkunan saa tuosta vielä auki, niin asia oli sillä selvä. Yritän oppia elämään ilman kuivauskaappia... Toisaalta, mitä siellä kuivauskaapissa nykyisin (tiskikoneaikakaudella) on? Siellä säilötään (ei kuivateta) astioita.
Meillä ei ole tuossa kulmassa kulmakaappia vaan se yksi kaappi, mikä tavallaan jää piiloon, aukeaa ruokailutilan (näkyy ihan ministi alimmassa kuvassa pöydän takana) puolelle ja siellä voi säilyttää esim. pöytäliinoja, serviettejä, kynttilöitä tms.



Toisella puolella on jääkaappi ja pakastin sekä mikro ja uuni. Tuo ovi (kuvassa valkoinen suorakaide) johtaa eteiseen ja kulmassa on vielä kaappi melki lattiasta kattoon.



Vielä näkymää olohuoneesta keittiön suuntaan. Tuossa "pyhäruokapöydän" yläpuolella on muuten paikka sille kyttäämälleni kristallikruunulle. Tuo välitilan laatta on vielä hieman auki, ts mies haluaisi sellaisen maitolasilevyn (onko se kuitenkin jotain muovia?), minä haluaisin sellaista valkoista suorakaiteenmuotoista kaakelia. Jännä nähä, mitä sinne sitten tulee :D

3 kommenttia:

  1. Hienolta näyttää ja varmasti vielä upeammalta kunhan on valmis!

    VastaaPoista
  2. Hei!
    Eksyin blogiisi monen mutkan kautta ja ihastelin keittiösuunnitelmaasi. Ihan vaan vinkkaisin (ellei keittiökauppias ole jo sitä tehnyt) että astianpesukoneen sijoittaminen hyvälle asiointikorkeudelle on semmoinen juttu, jota osaa käytössä arvostaa. Astianpesukonehan on jokapäiväisessä käytössä... Itse en olisi sitä aikoinaan edes halunnut ylemmäksi mutta kauppias sai ylipuhuttua ja nykyisin olen siitä ikikiitollinen. Äidin luona kone on alhaalla ja onpas vaivalloista täyttää sitä kumarassa kun on tottunut tekemään sen selkä suorassa!

    VastaaPoista
  3. moi Tuija!
    ja kiva kun eksyit :D itse olen ihaillut kutomisiasi jo pidemmän aikaa, se vihreä mummonneliöpeitto... AIVAN IHANA!
    joo siitä oli meilläkin puhetta (mm. vanhemmillani se on ja se ON kätsy!), mutta tuossa ei ole sellaiselle mitään hyvää paikkaa, joten idea täytyi unohtaa :(

    VastaaPoista

Kiva kun jätät viestiä!