tiistai 20. joulukuuta 2011

Entisöinnin tuloksia!

Olen jo monta monta vuotta haaveillut jonkinlaisesta Artekin ruokakalustosta, mutta se on Vepsäläiseltä (tai mistä vain!) kerralla kannettuna kovin tyyris. Eikä siinäkään ole oikein mitään järkeä, että kerää yhden ruokapöydän tuolin kerrallaan parin vuoden välein. Meillä on ihan kaunis ja toimiva 6-hengen ruokaryhmä (tällä hetkellä osissa ja pakattuna tosin), mille on paikka katsottuna uudessa kodissa. Se tulee olemaan se "pyhäpöytä", jossa syödään joskus ja jouluna. Muuten tuossa pöydässä on aina nätti, sileä liina ja joku kukkanen (yeah right...).

Siihen rouheampaan, arkiseen menoon on nyt sitten hankittu se Artekin kalusto! Pöydän huusin huuto.netistä, se oli 1990-luvun loppupuolen tuotantoa. Pöytä oli ihan siisti, jotakin elämisen jälkiä ja niin kuuluukin, uuttahan ei oltu ostamassa. Se kelpasi siis sellaisenaan!

Tuolit olikin sitten eri juttu! Niissä todella oli elämisen jälkiä, olivathan ne 70-luvulta (tuoli nro 69). Kankaitakin löytyi päällysteistä kolmet. Kolhuja ja kulumaa, mutta olin toiveikas niiden suhteen. Tai siis oli ihan pakko olla, koska 4 suht rähjäistä tuolia suhteessa maksoivan kuitenkin jonkun verran..
Tästä siis lähdettiin:Lisäksi olin jo aiemmin huutanut jo yhden erilaisen tuolin, malli nro 68. Vuosimallista ei ihan tarkkaa tietoa, mutta sen tiesin, että tätä mallia ei valmisteta enää kun tilauksesta, ts ei kuulu vakituotantoon (ainakaan tällä hetkellä). Tälle tuolille ei voinut oikein edes istua, heilui niin pahasti.


Ja "tadaa", alla näette lopputuloksen, eivätkö olekin kauniit!
Teitä ehkä kiinnostaa, miten paljon edullisemmin tämän klassikkokaluston voi saada, pistän hinnat tähän teille nähtäväksi. Hieman vaivannäköä se toki vaatii metsästellä näitä mööpeleitä ympäri Suomea, mutta ainakin tässä tapauksessa se kannatti!

* Tuoli 68 1 kpl 25 eur ( tiedän, tässä kävi munkki!)
*
Tuoli 69 4 kpl yhteensä 250 euroa
* Lauritzon verhoilukangas toimituskuluineen n. 100 eur (45 eur / metri)
* Verhoilu ja puuosien entisöinti 35 euroa / tuoli

Eli yhden tuolin hinnaksi tulee 110 euroa.
(Vepsäläisen sivuilla tuo tuoli 69 on alkaen 260 eur ja siinä on siis istuinosa puuta, verhoiltuna hinta nousee.)

Pöydästä (malli 81B) ei ole evidenssiä tähän hätään, mutta sen hinta huuto.netissä oli 220 euroa.
(Vepsäläisellä kyseinen pöytä on alk 525 eur) 

Entisöinnin toteutti meille Hämeenkyron Monityö (sosiaalikeskuksen alainen työtoiminnan yksikkö) ja täytyy kyllä sanoa, että olen erittäin tyytyväinen tehtyyn työhön ja hinta todella on kohdallaan. Suosittelenkin erilaisia työllistämispajoja tälläisiin töihin, melkein joka kunnasta sellainen löytyy!

Kyllähän tämä kalusto siltikin on aika arvokas, MUTTA: olen jo luvannut sen lapselleni 3v (joka ei juhlallisesta julistuksestani tietenkään mitään ymmärtänyt) lahjaksi ensimmäiseen omaan opiskelijaboxiin. Olen ihan varma, että tämä on meillä arkiruokapöytänä siihen asti!


Eikä tämä tähän lopu. Muistatte varmaan ne vanhat sängyt...? Entisöinti part 2. coming soon!

8 kommenttia:

 1. Voi kun komia lopputulos!

  Vee nyt irtos linssi rilleistä :D

  VastaaPoista
 2. No on ihan tajuttoman kauniit!!!
  Näillä kelpaa istua ja silmä lepää. Hintakin on ihan kohdillaan. Hyviä löytöjä olet tehnyt.

  Olen muuten kertonut jo perilliselle, että mitä ei kannata heittää roskiin ja mistä kannattaa pyytää kunnon hinta jos ei itse halua omiin nurkkiin... hih. En tiedä pitäisikö kirjoittaa oikein testamenttiinkin, jotta menisi perille. Mun lista ei vaan vielä ole ihan yhtä pitkä kuin sulla. ;D;D

  VastaaPoista
 3. Kaunis lopputulos<3 Samaa mieltä olen noista työllistämispajoista,niissähän tehdään vaikka mitä,itse olen kehystyttänyt tauluja ja korjauttanut polkupyörää,verhoilu - ja entisöintipalveluja kun en sattuneista syistä itse tarvitse=D

  VastaaPoista
 4. SIIS WAU! Nytpä alan mäkin taas metsästään noita tuoleja.. On ne kyllä kauniit ja nyt varsinkin tuunattuna! Mä löysin meidän pöydän kanssa huutiksesta, kuuden hengen pöytä ja maksoin siitä 300 Eur, 30v vanha mutta ei sitä kyllä uskoisi! Oon siitä niiin tyytyväinen. Tuoliasia on sitten vähän jäänyt muiden rahanmenojen jalkoihin... :P

  VastaaPoista
 5. RuusuLiisa: Kiitos ;) Menikö linssit niin huuruun tästä upeasta näystä sun verkkokalvolla ettei pokat enää kestäny?! :D

  Minna: joo kyllä täältä aarteita löytyy :) mutta se voi olla, että tosta lapsesta tulee samanlainen romuriitta kun mustakin, joten se ehkä säästää kaikki mun aarteet :)

  Kirsi: TODELLA! Olen aiemmin käyttänyt yhden pitäjän vastaavaa sisustusompelupalvelua ja olen ollut tyytyväinen. Käytän jatkossakin :)

  Mari: SÄ sait kyl halvalla upeen pöydän! sullahan on se valkopintainen? mulla se on ihan koivun värinen. Nyt aletaan bongaileen sulle tuoleja!!

  VastaaPoista
 6. Mahtavaa ja noi sängyt, ei sanat riitä... IHANAT!!!

  VastaaPoista
 7. Upeat entisöinnit!!!!!
  Täältä vois löytyä pari tuoli 69.. Täytyy miehen kans vielä asiasta jutella :)

  VastaaPoista
 8. Anne: Kiitos, tykkään ihan hirmusti itsekin!

  aNNa: jos todella siellä ylimääräisiä pyörii jaloissa niin let me know your price :) !!

  VastaaPoista

Kiva kun jätät viestiä!