lauantai 28. huhtikuuta 2012

Kaatiksella

Oli taas sen verran kertynyt jätettä raxalla autotalliin, että oli ihan pakko lähtee heittämään pieni kaatiskeikka. Raxatransportteri oli lattiasta kattoon asti täynnä kun turusen pyssy ja peräkärrykin vielä perässä, sekin täynnä kipsilevyn palasia. 

Tajusin sekunnissa, että mun tuleva ammatti on ehkä se kassaneiti sieläl kaatopaikalla! Siitä voisi kätevästi suhahtaa aina tarkistamaan jätelavan saldon. Nimittäin siinä kaatiskuormaa purkaessani jätelavalle, mun katse harhaili pahoin muissa sinne heitetyissä tuotteissa... Oli nahkasohvaa, patjaa, nojatuolia, lastulevylipastoa, koria, häkkyrää, huonekalua. Yksikin mutsi viskas sinne lavalle kaaressa sellaisen 60-luvun peltisen leipälaatikon. Olin jo menossa perään kun mies sihisi, että nyt perkele purat tätä omaa kuormaa... Olisi varmaan kuollut häpeästä, jos olisin mennyt sinne sitä koukkimaan. Harmitti! Sitten se sama porukka heitti siihen päälle jonkun lastulevyhässäkän ja se oli sitten siinä :(

Jotain mulle kuitenkin tuli mukaan, mies ei edes huomannut että hain yhdeltä toiselta jätelavalta tälläisen korin! Mitä sitten jos se ei ole paikallisen pajutaiturin tekemä teos vaan siinä on tarra made in china.  Olen aina ollut katkera niille, jotka dyykkaavat Artekin tuoleja ja Saarisen pallotuoleja roskalavoilta... Mulla on nyt ainakin tälläinen rottinkinen kori!Eiliseltä vielä ruusukuvat. Toistä tullessani katsoin noita oransseja reppanoita ja tiesin, että niiden päivä on tullut päätökseen... Pari kimppua uusia markettiruusuja paransi kummasti tilannetta.
11 kommenttia:

 1. Niinhän se menee että toisen romu on toiselle aarre <3

  VastaaPoista
 2. Minäkin olen miettinyt muutaman kerran, kun rojuja on viety, että "kaatiksen vartija" olisi meikäläiselle erittäin pirullinen ammatti. Mihin joutuisinkaan niiden kaikkien ihanien romujen kanssa?!

  VastaaPoista
 3. Hyvä löytö!
  Minä kerran menin oikein ajan kanssa kaatopaikalle ja ajattelin, että otan mukaan kaiken "ihanan". No ne kassa-sedät tulivat sitten sanomaan, että sieltä ei saa mitään viedä, ainoastaan tuoda. Uskomatonta, mähän yritin vain vähentää sitä jätteen määrää.....
  Olen myös omalla kaatiskeikalla kuullut mieheltäni samat sanat, että "mitään et täältä mukaan ota..."

  VastaaPoista
 4. hyvä löytö toi on!
  Ja mahtavat ruusut!
  oikein hauskaa vappua!

  VastaaPoista
 5. Komea kori. Mä olen höpönä koreihin (ja muihinkin säilyttimiin) ja mulle on kirppareilta ja muualtakin kertynyt melkomoiset korikokolmat. Yhdestäkään en luovu! Hieno suoritus tuo miehen huomaamatta kaatiksella korin hankkiminen :) Ystäväni osti uuden hienon pianon ja sanoi miehelleen ostaneen sen halvalla käytettynä. Läpi meni. Mun mies on kova hankkimaan kaikenlaista ja on tehtykin yhdessä toivioretkiä kierrätyskeskuksiin. Hyviä löytöjä onkin tullut. Ihana blogi sinulla - en ole ennen tänne eksynyt, mutta laitoin heti seurantaan. Eijffingerin tapeteista - meille on pienemmän tytön huoneeseen tulossa heidän turkoosia kukkatapettia, ihanaa! Luin myös joitakin vanhempia kirjoituksiasi - mullakin on sukkia kasapäin tuottava isoäiti :-)

  VastaaPoista
 6. Sulla sentään luotto pelaa kun pääsit mukaan,sillon kun me rempattiin tätä asuntoa ennen muuttoa,mies EI ottanu mua mukaan kaatiskeikalle mitä mä ihmettelen kyllä suuresti edelleen,ompas mukamas jotenkin kauheeta jos nyt vähän tonkii jätekasoja ja lavoja,tiedän mä nolompiakin juttuja niinku nyt vaikka...No joo,en nyt keksi kun olen väsynyt;) Mukavaa vappua sinne<3

  VastaaPoista
 7. Tuo kori tosi fiini...Pallot ja tuolit vissiin joku urpaanilekenta :)

  VastaaPoista
 8. Lapsuudesta muistan kuinka tehtiin kaatiksill eretkiä ja siellä dyykattiin vaikka mitä kotiintuomisiksi. Nykyäänhän ne on valvottuja eikä mitään sais ottaa mukaansa =P

  VastaaPoista
 9. oisko paku + peräkärri riittäneet paluukuormaa varten, jos kaikki "ihanat" löydöt olisit saanut kyytiin.
  Loistava tuo Juha kommentti, reps.

  VastaaPoista
 10. Meillä ihan sama juttu! M ei ikinä antais tuoda kaatikselta mitään kotiin :/ Se onnkyllä lytöntä ettei sieltä saa ottaa mitään, sehän olis kierrätystä parhaimmillaan.

  Tuttuni oli töissä jäteasemalla, niin kyllä ne korjas talteen kaikki arvokkaat astiat, huonekalut jne. Kerran joku mies oli tuonut koko irtaimistonsa sinne kun kuulema oli eronnut ja ei katkerana halunnut jättää muijalle mitään eikä itsekään pitää mitään ;) heh!

  VastaaPoista
 11. Voi että mitä aarteita ne ihmiset kaatikselle heittää. Veisivät edes hyväntekeväisyyskirpparille jos eivät jaksa itse kirpputori pöytää pitää.
  Mun mies olis varmaan iahn samaa mieltä niiden aarteiden tonkimisesta jos sellaiselle samaan aikaan eksyttäisiin ;)
  Kivan korin nappasit mukaasi :)

  VastaaPoista

Kiva kun jätät viestiä!