keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Tilkkupeitto

Kaiken hässäkän keskellä olen saanut valmiiksi murusen uuden tilkkupeiton.
Neiti siirtyy uudessa kodissa isoon (kokopitkään) petiin ja sitä varten piti tehdä uusi peitto.
Tilkut olin leikannut valmiiksi jo varmaan vuosi sitten, mutta yhdistely ja taustakangas puuttui.
Kangasvarastossa ekana osui silmään (pöytäliinaksi ajateltu...) Finlaysonin "Hipat" -kangas ja siitä tuli tosi kiva! On ainakin erilaiset puolet. Välissä on keskivahva vanu.

Sitten pitäisi vielä tehdä yks homma, mitä en ole ikinä tehnyt!
Tämä täystyisi tikata käsin, miten se tehdään?? Tai siis käsin vaan tikkaillaan, ei kai siihen muuta ratkaisua ole. Miten teen sen, ettei tuo mene ihan mutkalle se alapuolen kangas, pitääkö nupparit vaan pistää sille pätkälle kun tikkailee? Ostin jo jotain tikkauslankaa (hieman paksumpaa kuin ompelulanka).
Palaa varmaan pinna sen tikkailun kans, on sellainen kutina persiissä...2 kommenttia:

 1. Ihana ppeitto. Minä tikkaan yleensä peitot lattialla, levitän peiton kunnolla suoraan , laitan muutamia hakaneuloja sinne tänne pitämään kankaat paikoillaan ja sitten aloitan tikkaamaan ensin suurinpiirtein keskeltä, sitten ristiin toisin päin ja sitten aina silotellen sieltä täältä :)
  Tillaan nykyään novitan virkkauslangalla, sillä ohuella ja pistelen tosiaan ihan ronskeilla pistoilla, mielestäni käsintehdyn jälki saa näkyä. Se on yllättävän nopeaa hommaa kun vauhtiin pääsee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa Piupau! Just sua ja sun ihania tilkkupeittoja tikkauksineen mietin, kun tuota tikkaushommaa mietin ja funtsin :) Kiitos vinkeistä, nyt onnistuu!!

   Poista

Kiva kun jätät viestiä!