sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Trofee


Trofee eli metsästysmuisto on nyt muistona meidän olohuoneessa. Rakentajasta tulee aina syssyn tullen myös Metsästäjä ja tämä on ensimmäinen laatuaan meillä. Tämä yksilö on tosin jo vuosi sitten Skotlannissa kaadettu saksanhirvi, joka kulkeutui hieman viiveellä tänne Nipsun olkkariin. Menemättä nyt sen enempää metsästyksen ideologiaan,  ymmärrän myös sen, että joltain lukijalta voi nyt tulla verta nenästä. Pistin postauksen koska minun mielestäni se on todella hieno ja kaunis. Ja sehän on tärkeintä, eikö vaan, että itse tykkää? Ei tälläistä tarvi ripustaa seinälle, jos ideologia tai aatteet sopii näitä vastaan. Meillä pääsääntöisesti kaikki punainen liha on hirvenlihaa, se on luomua, sen alkuperä tunnetaan ja se on todella hyvää lihaa. 

Oletteko muuten tienneet, että 1920 -luvulla hirvi oli kuolla sukupuuttoon liiallisen metsästyksen takia? Silloin oli arvioiden mukaan vain noin 100 yksilöä Suomessa. Nykyisin kantaa seurataan tarkoin ja kaatoluvat lasketaan puhtaasti sen mukaan, mikä on riistanhoidollisesti kannattavaa.

Jouluna pistän tuohon sarvenmutkaan killumaan punaisen pallon!


11 kommenttia:

 1. Hieno! Ja antaa nenien vuotaa :D Nooh meillä ei syödä nautaa eikä broileria syystä. Possun kasvatus on ekologisempaa kuulemma ;) ja kaverin kalkkunoita on useampi kilo pakastimessa.. Ja hirvi on hyvää. Etenkin possun kainalossa :D

  Se olis vloppu lusittu eli mukavaa alkavaa viikkoa teille <3

  VastaaPoista
 2. Kaverin kalkkunat kuulostaa fantastiselta! voi kun sais joskus maistaa, mistä päästään taas siihen, että pitäis asua likempänä :D
  Me syödään kyläl kanaa, mutta pistää ahdistamaan se kasvatushomma... ja todella harvoin saa kanaa luomuna... Ja tuskin nekään, niityllä jolkottelee. Tää on menny niin kauhian vaikeaksi tää kaikki syöminen! Juominen onneks vielä helppoo :)

  Iloa viikkonn myös niille leveyksillä, tsempataan ja ahkeroidaan! Yeah right :D

  VastaaPoista
 3. Komeet sarvet! Kelpuuttaisin omalle seinälle millon vaan! Meillä syödään myös sitä hirveä. Ja ON hyvää :)Jostain kun vielä sen possun sais pakkaseen niinkuin ennen vanhaan kotona niin ei siitä paisti parane!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos Taikku, arvasin että sä voisit tykätä :)

   Poista
  2. Niin joo Taikku, jos sulla on hyvää ohjetta hirvenpaistiin tai muihin paistista tehtäviin ruokiin niin otan mielellään vastaan!

   Poista
 4. Meillä ei oo trofeeta (siis seinällä, aitassa kyllä), mutta näätä ja metso takkahuoneessa. En mä niistä niin välittäis, mutta Juhalle on tärkee juttu. Isänsä saaliita, muisto hänestä ja yhteisestä harrastuksesta.

  Ja meillä syödään pääasiassa peuraa, jonkun verran hirvee ja tänä vuonna myös enemmän lintuja. Moneen vuoteen en oo ostanu jauhelihaa kaupasta, vaan käytetään noita ehdottomasti luomuja ite pyydettyjä. Ja kalaakin välillä lähijärvestä. :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sellaisessä täytetyssä minkissä menis kyllä mun raja... Toisaalta takan päälle se vois kyllä sopia :) Enkä yhtään ihmettele, että siellä päin on peuraa niin paljon tarjolla! Kaloista olen kades, me kun ei kalasteta, se olis kyllä hienoa muttei täällä edes tiedä, mihin menis! Eikä meillä ole kyllä edes venettäkään... eilä onkea :D

   Poista
 5. Kyllä mäkin uskon että ihminen on lihansyöjä. Ja sikäli mikäli eettistä puhdasta luomua on saatavana sitä suositaan. Lapista tulee roudattua poroa, mutta hirveä ja peuraa ei valitettavasti juuri saada. Muutenkin kaikki ruoka jossa on mahdollisimman lyhyt tuoteseloste on pop.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, poroa! Meillä "positiivinen ongelma" hirven kanssa, just tuskaillaan, mihin sen saa kaiken mahtumaan! Täytyy varmaan ostaa toinen pakastin varastoon...

   Poista
 6. Hirviporukkaan kuuluminenhan on valtava etuoikeus, tiedät mitä syöt ja ettei se eläin todellakaan ole kasvanut missään ahtaassa häkissä.

  En itse syö lihaa, mutta jos söisin, söisin ainoastaan sellaista, joka on kasvanut vapaana luonnossa. Riistaa tai poroa. Näin kaupunkioloissa sellainen on saleen kalliimpaa kuin vakuumipakattu jauheliha marketin tiskissä, mutta koska ihminen ei tarvitse joka päivä punaista lihaa (eikä 7 kertaa viikossa ole hyväksikään), niin lihaan käytettävän rahan määrä voisi ihan hyvin olla vakio. Mä ainakin mieluummin ostan vähän vähemmän laadukasta sekä eettistä ruokaa kuin vähän enemmän bulkkia ja riistotuotettua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Tosin on se myös tosi aikaavievää puuhaa, mutta en kyllä valita! Sen verran edukkaaksi tulee ja on hyvää... Itse söisin mielummin enemmän kalaa, mutta kun kukaan ei kalasta ja esim. kuhafileet maksaa ihan maltaita kalatiskissä! Täytyy varmaan alkaa itse kalastamaan, mutta kun järvikin on aika kaukana :( Mistä päästään taas siiheN, että oma ranta olisi kyllä tosi jees :D

   Poista

Kiva kun jätät viestiä!