tiistai 30. lokakuuta 2012

Verhoja ja vuodatusta


Herran pieksut mä onn ommellu. Olen ommellut, purkanut, ratkonut, ommellut taas, kironnut, funtsinut, miettinyt pääni puhki... Ja mä teen VERHOJA. Eli kohtalaisen suoraa putkee, etten sanois. Olen itkenyt nauranut itselleni, että mä olen just sellanen, joka tekee ensin täydellä höyryllä ja miettii vasta sitten. Sadannen mokan jälkeen mua alko vähän jo ottaan kupoliin, että miten voin olla tälläinen taukki!
Musta ei ikinä tule yhtä mahtavaa ompelijaa kuin esim Muita Ihania blogista Tiina on tai Cutien Norppastiina, joka vääntää itselleen ja lapselleen ihania vaatteita...

Kaikki alkoi siitä, kun ajattelin, että jessss mä teen mulle valelaskosverhot. No ei mennyt ihan nappiin se. Nyt niistä tulee vaan tavalliset verhot. Tai ei ehkä edes sitäkään, koska en tykkääkään ehkä tosta raitaisesta. Tai en ainakaan keittiön verhoina. En tiedä, helpommalla pääsis kun menis luotto-ompelijalle kankaiden kanssa, mutta kun mulla on nyt tiukkaakin tiukempi säästökuuri. 

Otin kuitenkin pikku kuvan, mun tän päivän tekeleistä.
Raitainen on siis se wanna-be valelaskosverho. Ei tuu toteutuun.
Pilkullinen onnistui joten kuten, mutta siitä puuttuu vielä kaksi verhoa (= 8 tunnin homma). Siinä on tankokuja ja toinen puoli verhosta on siis tuota pilkullista ja toinen puoli ihan valkoista vanhaa lakanakangasta. Tarkoitus oli, että niistä tulee sellaiset muhkeat verhot kuistille. Ei ole tankoja paikoillaan, eli en päässyt koittamaan. Reunimmaiset on kuistin kesäverhot, ihanaakin ihanampaa Laura Ashleyn kangasta, jonka olen joskus vuonna nakki ostanut kirpulta pillkahintaan.

Vinkkinä tankokujallisten verhojen tekijälle: sen tangon mentävän aukon (ja mieluiten koko tankokujan) olisi hyvä olla sen tangon levyinen. Mulla sinne olis nippa nappa mennyt yks spagetti.


Sehän on helvetin tylsää, että mulla olisi varastossa 8 todella kaunista, ompelijalla teetettyä, laadukasta laskosverhoa. Mutta ei tämän tönön ikkunoille sopivia. Kirpaisee.

8 kommenttia:

 1. Minun ompelukset ovat tätä nykyä vain verhot ja pöytäliinat, siis suoria saumoja. Joskus ompelin vaatteita yms..silloin ompelin laskosverhot pidemmän kaavan mukaan, mutta enää en viitsi vaan surauttelen mallilla, jonka olen kopsannut ikean laskosverhoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän ompelutaito on upea juttu :) oma äitini teki 80-luvulla minulle melki kaikki vaatteet, nykyisin kun kaikkea saa valmiina ja vielä edullisestikin, ompelut jää minimiin! Esim laskos- ja valelaskosverhojakin saa jo tosi edukkaasti kaupoista... Periks ei anneta, jatkan ompelua :)

   Poista
 2. Hihi :D Sie oot kuitekki parempi ompeleen mitä mie, että lohuttaako yhtään :) Mie saan ommeltua ehkä suorat verhot ikkunaan joskaan ne saumat ei oo suorat :D ainiin! Vähämmie oon hyvä...sain ommeltua miehen farkkujen taskun reijän kesällä! Eikä se reikä oottanu ompelijaa ja konetta ku jotaki puoli vuotta vaan :D Vähämmie oon melekomoinen ompelija :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehen taskuissa reikä kuulostaa hyvältä :) Ei muuta kun lisää ompeluita, kai tämä voitoksi muuttuu :)

   Poista
 3. No kankaat ainakin on kauniit,se lohduttanee hieman,hirveetähän se olis rumista kankaista jotain yrittää aikaan saada;)(Taitaa olla myöhäistä sanoa mutta sisustus&sepustus-blogissa on muuten tosi hyvät valelaskosverhon ompeluohjeet)Mitään ompelimon perustamista ei tartte suunnitella täälläkään,ihan pikkuisen jotain osaan kun aikoinaan piti verhoilijaksi opiskellessa opetella mutta jostain syystä en kyllä ompelusta tykkää,oiskohan syynä tavallista suurempi pieleen menemisen riski;)Ja joo,tutulta kuulostaa spagetinohuet tankokujat,hirveitä vehkeitä noi nykyajan ompelukoneet kun menevät silmää hämäämään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kankaat on kyllä kauniit, sitä ei käy kiistäminen! Kiitos vinkistä, täytyy käydä tutkimassa tuota ohjetta! Sinun verhoilujutut on kyllä niin ihania, eli uskon sinun osaavan PALJON hienoja ompelujuttuja :)

   Poista
 4. Tässä on sulle vielä se linkki:http://sisustusjasepustus.blogspot.fi/2011/06/valelaskosverho-ikean-tyyliin.html

  VastaaPoista
 5. Spagetti!! :D Kiitos hyvistä nauruista! :)) Ei maar, yrityksen ja erehdyksen kautta mäkin opin, lähes kaiken. Kovin kun touhuaa, niin ei aina voi tulla priimaa. Kovin on kauniita kankaita sulla kyllä!

  VastaaPoista

Kiva kun jätät viestiä!