sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Kodari
Siivosin kodinhoitohuoneen tänään. Siinä nyt paljoa kuvattavaa ole... Meidän kodari on hyvin tyypillinen suomalaisessa huushollissa. Pitkulainen, missä on monta (talon ja asumisen kannalta välttämätöntä) isoa aparaattia kuten lämminvesivaraaja, kuivauskaappi, sähköpääkeskus ja ilmastointilaite. Lisäksi on (oltava) paljon kaappitilaa, siivouskomero, ovi ulos ja käynti saunaan. Jos joskus tehtäisiin toinen koti, se on selvä homma, että kodari olisi eri tila kuin se, mistä mennään saunaan. Unelma olisi, että saunaan mentäisiin takkahuoneen kautta, sellaisen jossa olisi ihana ennen ja jälkeen saunan rentoutua. Tuo on vain tuollainen välikulkutila (ja aina kuin luteen nielu = sekainen).

Räsymatto on vanha kirppislöytö, palli raxa-aikainen rakennusjakkara (jonka rakentaja joskus teki häthätää ja meinasi sen jo syksyllä heittää kokkoon), jonka sittemmin omin kätösin maalasin valkoiseksi. Siinä on jos jonkinmoista raxajälkeä ja viiltoa, joten pistin päälle Kontista eurolla ostetun viltin (viltti oli muuten kotieläimille tarkoitetussa epämääräisessä rompekasassa, pesin sen silloin ja ihan hyvä tuli, mitä nyt vähän kutistui..). Rahapuu ei oikein löytänyt paikkaansa ja päätyi kodariin. Siivouskaapin ovessa on vanha hauska valokuva (tulostettuna ja laminoituna), jossa olen viimeisilläni maalla haravointitalkoissa äitini ja enomiehen (mun veli) kanssa.


Päällystin myös työpaikalta otetun avattavan isohkon pahvilaatikon, jossa on on ollut kirjekuoria. Mun sydän nytkähtää aina kun näen sellaisen rikottuna pahvinkeräyksessä... Mutta enhän mä voi kärppänä kaikkia työpaikan tyhjeneviä pahvilaatikoita vahtia (vaikka mieli kyllä tekis), hulluna ne mua pitäisi (ainakin siinä vaiheessa viimeistään..). Nyt lootassa säilytetään laudeliinoja. 


4 kommenttia:

 1. Ihana loota! Ihana kodari! Ihanaa sunnuntai-iltaa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piupau! Loota on kyllä kiva! Siinä on kyllä enemmän hommaa kuin esim kopsupaperilaatikossa juuri tuon avattavan kannen ansiosta, mut on se käteväkin käytössä!
   Työniloa viikkoon!

   Poista
 2. Kyllä se kodari vaan on kätsy olla olemassa.
  Ihanan lootan oot tehny, ja edellisen ruusut on niiin ihanat...
  Mukavaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei sais valittaa, pääasia on että ON se kodari :) ja mallistaan huolimatta, siinä on sitä tärkeintä eli säilytystilaa!
   Iloa Tainankin viikkoon :)

   Poista

Kiva kun jätät viestiä!