tiistai 22. tammikuuta 2013

Sänkyhommia

Viime perjantaina pakkasmittari näytti rapeita lukemia, lähemmäs -30 astetta parhaimmillaan. Tuollainen pakkanen on jo hieman tylsä homma, koska se vaikeuttaa elämää niin pirusti.. Auto ei ehkä lähde käyntiin (ja mun tapauksessa ainakaan pakki ei mene päälle, mikä on ensiarvoisen tärkeää, jotta pääisi autotallista pois), koira jäätyy lenkillä (ja omakin holotnahuippu on tapissa, vaikka kuinka pukisi kaikki kerrastot ja pillkihaalarit vielä päälle...), ei oikeastaan ole mieltä lähteä mihinkään (jos ei ole pakko). 

Yksi asia kuitenkin on, mikä on aivan mahtava asia, kun on noin kylmä. Petivaatteet pihalle! Kuolee kirput, kurpat, luteet ja satiaiset ihan varmana. Ja, mikä on sen ihanampaa kun illalla mennä nukkumaan puhtaisiin, tuuletettuihin paittoihin ja lakanoihin! Ja mitä tulee petivaatteisiin, olen ollut (tähän asti) hyvin uskollinen Finlaysonin kannattaja, kuten kunnon suomalaisen kuuluukin. Olen joskus 15 vuotta sitten saanut ensimmäiseen asuntooni Finlaysonin lakanat, jotka ovat edelleen upeassa kunnossa vaikka niitä on paljon käytetty. Kerran saimme joululahjaksi Hemtexin lakanat (satiinipuuvillaa), jotka ovat osoittautuneet ihan ihan lempilakanoikseni (kiitos Nina, jos luet tätä!).

Olen monta kertaa Stockan esitteessä katsellut Lexingtonin ja Gantin järkyttävän kalliita petivaatteita ja miettinyt, että onko noi oikeesti paljon parempia vai voiko se merkki maksaa noin julmetusti? Jos tyynyliina maksaa 60-70 eur, sen on oltava ihana. Vai onko?

Nyt kuitenkin olen Hennesin alesta ostanut meille kanervan väriset pellavaiset pussilakanat, aika ihanat! Kylkeen samasta alennuksesta vielä kenkätyynyt. Olen muutenkin sitä ihmistyyppiä, että lakanoiden ja tyynyliinojen on oltava kaikkien tismalleen samaa sarjaa (ja muutenkin toisiinsa mätsäävät), muuten ei uni tuu. Jotkut taas tykkää nukkua eriparilakanoissa. 

Miten on sun lakana-asiat? Veteletkö sikeitä retroissa, Finlaysoneissa, Ganteissa vai onko sillä mitään väliä?





Bosse-poitsu oli lauantain pitkän lenkin jälkeen tosi reporanka


9 kommenttia:

  1. Meillä mennään merkeillä Finlayson, Marimekko, Luhta. Puuvillalla ja puuvillalla voi vaan olla eroa, ainakin joissain halpismerkeissä "ihotuntuma" on ihan toista kun näissä mun suosimissa merkeissä.

    Meillä on isännän ekaan omaan kotiin saamansa jalkapalloaiheiset Finlaysonin pussilakanat+tyynyliinat ja ne pääseee käyttöön ihan vaan sen takia, että se kangas on niin ihanan tuntusta edelleen. Muuten toi vihreeraidallinen futarein koristeltu kuosi ei oo ihan ykköslemppari :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Jalkapalloaiheiset lakanat! Kyllähän se isäntä varmaan niissä paremmin nukkuu kun vaaleanpunaisissa MM Unikoissa :)
      Luhtaa en ole koskaan kokeillutkaan, täytyykin seuraavaksi metsästää sellaiset! Käyn aina silloin tällöin tuossa Finlaysonin tehtaanmyymälässä keskustassa ja joskus sattuu saamaan sitä satiinipuuvillaa ihan pilkkahintaan, pikku sävyvirhe ei mun silmään ota!

      Poista
  2. Heh, pikkasen pisti hymyilyttämään jo tuo sun otsikkosi:) Lakanat ihanat ja niin vihatut kapistukset. En nimittäin tykkää niiden pesusta saatikka viikkaamisesta. Vaikka oisivat tuhannen euron pussit niin aina ne vähän kiertää tai kaartaa :) Meillä on aika monet Hemtexin lakanat joista tykkään paljon, sitten pari marimekkoa ja niitä oikeastaan tahtoisin nyt lisää (niillä on kivoja vähän hillitympiä kuosejakin)mutta maksaahan ne nekin aikas paljon. Me saatiin finlaysonin lakanoita häälahjaksi ja niillä nukuttiin kymmenen vuotta ennekuin alkoi mennä rikki, eli olivat kyllä laatua! Siihen nähden hemtexit menee tosi nopeasti rikki, vaikka enhän minä käännä kylkeäkään kun pari kertaa yössä :D ..semmosta. Kivaa päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miehellä muuten aina tulee semisti verta nenästä, kun täytyy alkaa viikkaileen :) Itse pidän niiden pesusta ja viikkaamisestakin! Muutenkin pyykinpesu on mun lempi juttu nro uno kotihommissa.
      Marimekot on hirmu kalliita! Enkä ole ikinä keräillyt niitä sittarikuponkejakaan, kun on ollut MM lakanat sit alennuksessa... Häälahjaksi saatiin lumimarja -lakanat. Niistä ihan pidän!
      Kivaa päivää Taikullekin!

      Poista
  3. Meillä on Luhtaa ja Stokkan omaa casa-merkkistä lakanaa. Meillä ei olla merkin suhteen niin tarkkoja, mutta puuvillasatiinilakanat on suosikkeja. Ne siliää vähän helpommin ja tuntuvat kivalle. Ja värit on aika hillittyjä tai raidallisia. Neitokaisella on Hello Kitty ja muita vaaleanpunaisia. Ja KAIKEN on sovittava yhteen! Myös sängyssä. Eihän sitä sais edes unta muuten! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei noi CASA merkkiset on testaamatta! Joo ja se on kyllä tosi hyvä, että sängyssä kaikki sopii hyvin yhteen :D :D Niin se on meilläki :)
      Lapselle ei tietenkään kelpaa muut kuin pinkkisävyiset, kuten varmaan teilläkin :)

      Poista
  4. Tällä hetkällä henkkamaukan pellavalakanat vetää pisimmän korren, kauniit ja ihanat. Puuvillasatinii tuntuu myös hyvältä, oman koekemuksen mukaan finlauson voittaa kyllä laadulla kilpailijansa, vaikka hinta kyllä kirpaisee ostovaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi henkkamaukan pellavalakanat on hassut, kun ne aina ensialkuun tuntuu vähän "kovilta", mut pehmenee parissa yössä. Nää on kyl ihanat! Kuolasin sellaisia turkoosejakin (tai oikeastaan aqua), mutta kun ei ollut alessa niin en raskinut ostaa! Voi vitsit kun pääsisit Tamperelle Finlaysonin alueelle sinne tehtaanmyymälään! Siellä on usein puuvillasatiinia ihan pilkkahintaan (ei pakkauksessa, jotain kakkoslaatua mut käytössä ei mitn eroa)! Mutta sekin on sattuman kauppaa, joskus siellä on ja joskus ei, sen mukaan mitä eriä on koepesty tai missä on menny joku pieni lanka hieman kiemuraan...

      Poista
  5. Mullekin on tärkeää, että lakanat ja tyynyliinat on samaa sarjaa. Ja nättejä. Jaon se ihotuntumakin tärkeä.
    Aiemmin meillä oli Finnlaysonin ja Marimekon lakanoita kun ne ovat lähes ikuisia. Siis pitävät kuosinsa ja värinsä. Helsinki-reissulla pari kesää sitten ostin Stokkan alesta heidän Casa-merkkinsä vihreä-valko-raidalliset pussilakanat jotka ovat aivan mahtavaa materiaalia! Ikean sini-ruskea-ruudulliset setit piti saada viime talvena mutta kovin laadukkaat ne eivät ole. Semmoiset kuosiin kudotut ruskearuudulliset setit ostin vuosia sitten Citymarketin alelaarista ihan ulkonäön vuoksi. Ne ovat olleet lempparit, vaikka vaativatkin ehdottomasti mankeloinnin ollakseen siistin näköiset. (Marimekot ei vaadi, jos ne kuivattaa narulla, kesätuulessa...)
    Viimeisin villitykseni ovat Kodin 1 :n pellavapussilakanat. Ihanat ovat mutta meni aikaa tottua siihen, että ne eivät ole siloiset!Minulle nimittäin neuvottiin, ettei niitä mankeloida vaan kuivatetaan rummussa, jotta säilyttävät kivipesutuntumansa (?).Tyynyliinat silitän siitä huolimatta, että mankelointi ja silittäminen eivät mielihommiani olekaan.

    VastaaPoista

Kiva kun jätät viestiä!