maanantai 4. helmikuuta 2013

Ohje laatikon päällystämiseen

Valmiiden käsitöiden edelleen puuttuessa, pistän ohjeen laatikon päällystämiseesn. Micu sitä ainakin minulta kyseli ja toki sellaisen pistän, jos sattuisi olemaan jotain hyötyä, iloa ja apua päällystyshommissa! Toivottavasti osaan selittää suht ymmärrettävästi... Tämä ohje on siis yhdelle, normaalikokoisella kopiopaperilaatikolle!

Paperivalinnasta sen verran, että yleensä paksuhko lahjapaperi on parasta. Tapetti oli mun makuun hieman liian jäykkää. Tämä alla oleva Ikean lahjapaperi on taas liian ohutta; siitä on superhelppo tehdä, mutta ei kestä niin hyvin kun paksumpi paperi! Ja siis tälläisenhän voi toki tehdä monella tavalla, tämä on vain mun vuosien "kehitystyön" tulos ja koen tämän tyylin helpoimmaksi :)


Leikkaa suurin piirtein sopiva pala kannelle. Reunoja ei tarvita kamalasti ylimääräistä, riittää kun tulee sisäpuolelle n 2cm.


Tee ekaksi pitkät sivut: taita n. parin sentin pala sisäpuolelle, leikkaa viillot reunoihin kuvan mukaan.


Kun pitkät sivut on taitettu sisään ja teipattu, siirry lyhyempään sivuun. Taita pääty nätisti kolmioksi kuvan mukaan ja taita koko homma sisäpuolelle. Tee näin molemmille pikkusivuille ja kansi on ready!
Leikkaa isompaa osaa varten tarpeeksi pitkä soiro (menee lootan ympäri). Teippaa toinen pää kiinni laatikkoon ja suht suoraan, jotta tuo paperi ei olisi vinkuralla. Tarkista vielä kun "yhdistät" päät, että paperi on tasaisesti laatikon ympärillä. Paperin toinen pää tulee mulla aina pikkuisen tuon ensimmäiseksi teipatun yli (n. 5cm).


Leikkaa jokainen kulma "auki" ja taittele sivut nätisti sisälle.


Näin on sisäpuoli ylhäältä valmis!Ja vielä pohja: Taittele pitkät sivut keskemmälle ja teippaa ne hyvin. Tämän hälkeen taitellaan päälle lyhyemmät sivut.


VALMIS!

4 kommenttia:

 1. Ihanaa, kiitos! Ja vieläpä polka dot-lahjapaperi ♥

  VastaaPoista
 2. Heitin sinua haasteella, kurkkaa blogiini. :)

  VastaaPoista
 3. Jälleen palaan tähän luottopostaukseeni.
  Voisit tehdä DIy:n kontaktimuovilla päällystämisestä seuraavaksi ;)))
  Oot ihan haka tässä puuhassa! Upeita papereita ja siistiä työnlaatua, as always!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa Micu - kommenttisi todella lämmittää mieltä!
   Kiva, jos tästä on ollut apua ja voin tehdä kontaktimuovisen versionkin :)

   Poista

Kiva kun jätät viestiä!