keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Baktus

Äidilläni on syntymäpäivät näin keväällä. Hänelle valmistui lahjaksi baktus -huivi. Huivin voi sanoa syntyneen osin jämälangoista, koska tuo ruskea osuus oli 3 vuotta keskeneräisenä olleesta kaulahuivista. Valkoisen langan hommasin sentään vartavasten (ts. otin omasta kaapista, jossa on lankavarastoja koko kompanjalle...). Baktus on tehty ensisijaisesti hartiahuiviksi, ei niinkään kaulalle. Siinä on hauska väritys, tulee mieleen se Fazerin suklaanami, jossa on valkoinen yläosa ja maitosuklainen alaosa. Lankana oli Dropsin Lima ja huivista tuli kyllä lämmin!

Jos joku miettii baktuksen ohjetta, niin se on kyllä superhelppo! Itse olen tehnyt niin, että aloitan 4 silmukalla ja luon joka 4 krs yhden silmukan lisää. Ja tätä jatkan ainaoikeaa niin kauan kun huivin toinen puoli tuntuu tarpeeksi isolta, sitten vain kavennetaan joka 4 kerros ja huivi on valmis! Reunaan voi virkata pitsin mielen mukaan tai jättää sellaisenaan.


Myös nämä miniruusut liittyvät äityliin. Hän tuli tänne joulua viettämään ja toi ruusut tuliaisena. Joulun jälkeen ripustin ne vaan keittiön ikkunan (siihen, mihin kiinnitetään sälekaihtimen naru tarvittaessa) ja siinä ovat olleet siitä lähtien!


2 kommenttia:

Kiva kun jätät viestiä!