keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Se lähtee sittenkin!

12 kepin puukuja on kovassa vauhdissa. Tarkemmin sanottuna puu on nimeltään Terijoensalava. Leikkasimme siis oksia anoppilan vastaavasta (isosta) puusta ja istutimme oksat sellaisenaan (keppi maahan) 12 kpl vierekkäin. Ne on kaikki vahvassa silmussa ja näyttää siltä, että saadaan komia kuja! Ja ihan ilman :)Tässä vielä hieman huonohko kuva tuosta puujonosta (keppijono) silloin kun se istutettiin pari viikkoa sitten. Kahdessa viikossa on tullut täys vihreys, koska tässä vielä koivutkin vailla lehteä. 10 kommenttia:

 1. Hyvä siitä tulee! Piti jo aikaisempaan -hivenen epäuskoiseen- keppipostaukseesi tsempata että vanhempieni mökillä (jossa ei kyllä juuri mikään muu kivikossa kasvanut), nuo kepit lähtivät huristaen rehottamaan. Siitä tulee niin hieno kuja että kyllä kelpaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka! Todettiin vaan just, että tuli ehkä hieman tiiviisti pistettyä nämä, koska niistä tulee aika tuuheat, you know :) Mutta kaivetaan sit ylös osa ja istutetaan muualle, täällä kyllä lääniä piisaa!

   Poista
 2. Tuosta tulee kyllä varmasti aikas komee kuja! Muistelen, että silloin kun muutettiin tähän ajattelin monesti käydä pihistämässä jostain puiston puusta oksan ja tökätä maahan. Vaan jäi tekemättä ;) Teillä on hyvä kun tilaa riittää, tuostakin kun "kohtuu" iso puu kasvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitsa Peppis! En olis ikinä uskonu, että puut kasvaa näin! Iltalenkillä katselin jo yhden autiotalon syreenipuuta "sillä silmällä" :)

   Poista
 3. Oho, enpä tiennyt, että lähtevät tuommoisista oksanpätkistä! Tulee varmasti tosi hieno kuja! Terijoensalava on komea ja eikös ne kasvakin aika nopeesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pizzicato! Minähän en uskonut, että se sahatusta oksanpätkästä lähtee, mutta (taas) olin väärässä :D Nämä kasvaa tosiaan nopeasti ja niistä voi tulla todella isojakin. Ja jos nämä leikkaa joskus ihan maan tasalle, niin ei mene montaa vuotta kun on puu entistä tuuheampi!

   Poista
 4. En ole minäkään tiennyt, että noin helposti lähtee kasvamaan...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu en minäkään :)
   Mutta totta se vaan on!

   Poista
 5. Uskomatonta! Tätähän pitää kokeilla, jos sais vaan jostain oksanpätkän! :) Tietäisin kyllä, missä noita terijoensalavia kasvaa, mutta ei kehtais ilman lupia mennä sahailemaan...

  "Syön hatullisen sitä, jos näistä puut tulee!" --> Seuraavina vuosina siis selviää, joudutko syömään sanasi (tai jotain muuta). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä ny, rakentaja eilen jo sanoi, että alas ettiin sopivaa hattua :)
   Jos asuttais liki, niin voisin sulle ihan luvan kanssa tuoda noita anoppilasta! Tai sitten sun täytyy kysästä lupa :)

   Poista

Kiva kun jätät viestiä!