maanantai 7. lokakuuta 2013

Tähtisukka + tähden ohjeSain valmiiksi RoosaNauha Sukkalangasta tekemäni sukat. Ikinä ei ole noin ohkaisella langalla sukkaa kutonut, yllättävän kivutonta kumminkin. Yleensä teen sukkia 7 veljeksestä ja siinä puikoilla on (naisten sukka) 12 silmukkaa / puikko. Näillä tein 16 silmukkaa / puikko. Sukka on miellyttävä jalassa, ei lainkaan niin paksu kun "normilangalla" kutoessa, mutta todella lämpimän tuntuinen kumminkin. 

Tähtikuvio vaatii aina vähän sovittamista. Kuten esim. näissä sukissa, tässä kuvassa näät, ettei nää reunat ole ihan identtiset (toisessa on 4 valkoista pystyä ja toisella puolella vain kolme). Mutta kuka niitä laskee, pääasia, että saa tähtikuvion jotenkuten keskelle sukkaa.

Ja koska tänne blogiin tullaan usein juuri tuolla hakusanalla "tähtisukka", laitan tähän vielä tuollaisen kuvan, jonka voi klikata auki ja vaikka tulostaa itselle. Siinä olisi laskettu niin, että yhdellä puikolla on 12 silmukkaa ja toisella 13 silmukkaa (takapuikoilla siis 12 ja 11 silmukkaa). Vaikka siinä nyt on silmukan heitto, kuvio tulee kuitenkin ihan nätisti keskelle sukkaa... Vanhoja tähtisukkia näet esim täältä, täältä ja täältä .

Ja voihan näistä tumppujakin tehdä (vähän muunneltu nuo sivusilmukat):


2 kommenttia:

  1. Kivat sukat.:) Kaikilla tuntuu olevan noita Roosa nauha-lankoja. Mäkin haluan.:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura! Kyllä näihin nyt törmää, värit ovat niin kauniit. Ei muuta kun kaupoille :D

      Poista

Kiva kun jätät viestiä!