maanantai 17. helmikuuta 2014

Kirpparimietteitä

Kuten tässä on nyt varmaan tullut blogini lukijoille selväksi, että tykkään hirmusti kirppareista. Tää on ihan winwin -situation kaikille, saan edukkaasti kaikkea kotiin, lapselle ja itselle vaatteita jne. Ihmiset laittavat nykyään herkästi tavaraa kiertoon ja se on hyvä se!
Mennessäni uuteen kaupunkiin, tsekkaan aina etukäteen kohteen kirpparitarjonnan (esim. www.kirppikset.info on hyvä saitti tähän). Varsin vaatimattomalla reissukokemuksellani voin infota, että mitä etelämmäksi tullaan, sitä parempikuntoista vaatetta löydät. Esim. pohjanmaalla näkee sen, että (lasten)vaatteet kierrätetään sisarusten ja serkkujen kesken. Toisaalta taas, kehä kolmosen ulkopuolelta löydät edukkaasti astioita, vanhoja tekstiileitä, huonekaluja - tuotteita, josta Helsingissä ja muissa suuremmissa kaupungeissa (Turku, Tampere) maksaisit maltaita. Toki nykyisin ollaan hirveän hintatietoisia - thanks to internet :)

Nykyisin on alkanut kuitenkin ärsyttämään se seikka, mitä kutsun "jopparien pöydiksi". Viikosta, kuukaudesta ja jopa vuodesta toiseen kirppiksillä on sama pöytä täynnä samaa tavaraa. Tuon pöydän erottaa vaikka kävisi ensi kertaa ko. kirpulla. Eihän se ole tietenkään multa pois, hyvä että kirppiksen pitäjällä on vakkari tulonlähde, mutta kuitenkin se ärsyttää! On varmaan murheita liian vähän kun tälläistä edes kirjoitan, mutta lupailin pientä nillitystä Nipsun kirppiselämästä :)

Toisaalta on taas näitä ihania juttuja, kuten alla. Joku myy kaikki vanhat Tammen kirjaklassikot (kaikki ihan uudenveroisia), 2 eur kpl. Jos vain olisi ollut näille pieni lukija, olisin muutaman ottanut matkaan!

Vaikka kirppis on kierrätystä ja (yleensä) käytetyn myymistä, mun mielestä on ihan ookoo, että hyväkuntoisesta tuotteesta pyydetään kohtuullinen hinta, jonkun tolkun puitteissa siis. Olen monta kertaa maksanut itselleni tulevasta hyväkuntoisesta vaatteesta 10-20 eur (joskus toki enemmän ja vähemmänkin). Mutta siis pointti on se, etten ymmärrä ihmisiä, jotka pauhaa,  että "minen jonkun käytetystä vaatteesta kahta euroo enempää maksa". Kaiken on oltava jotenkin suhteessa.

Siitä päästäänkin tähän alla olevaan kuvaan. Loppuunkäytetty, paskanen, nukkanen M&I -tunika kokoa XL, hintaa 10 eur. Voi herranpieksut... Juurikin tämän kyseisen vaatemerkin kohdalla törmään harmittavan usein ihan hirveään riistohinnoitteluun, mikä ei ole missään suhteessa vaatteen kuntoon nähden. Edelleenkään, ei ole multa pois, mutta ärsyttää tääkin!


Sitten on se Kontti, eli SPR:n kierrätystavaratalo (olen käynyt n. 4 eri paikkakunnalla). Moni morkkaa, minä en. On toki totta, että Kontin hinnoittelu menee joskus erittäin mönkään (esim. astiat ja tunnetuimmat merkit), mutta suurimmaksi osaksi mulla on pelkästään positiivista sanottavaa. Vaatteet on laitettu siististi esille, sieltä on helppo löytää, ne ovat kohtuuhintaisia. Samoin on sisustusjutut sekä huonekalut, astiat myös. Lisäksi Kontilla on hieno työllistysvaikutus ja tekeehän ko. instituutio arvokasta goodwilliä. Voin ihan käsi sydämmellä sanoa, että 15% vaatekaapistani on á la Kontti (lapsen myös, mutta mies ei ole lämmennyt...). Haluan niin uskoa, että sinne kantamani ropot auttavat jotain joskus, väheksymättä yhtään sitä hyötyä, minkä itsekin siitä saan. Onhan minulla tuossa Kontista ostettu soffakin ja kovassa käytössä on ollu!

Tässä muuten viimeisin Konttiostokseni; iso vanha taulunkehys 5 eur (oli puoleen hintaan). En vielä tiedä, mihin tuo asettuu, mutta komia on!


Ja vielä - satuimme lapsen kanssa ystävänpäivänä Tampereen Lielahden Konttiin ja siellä olikin ystävänpäiväapahtuma. Kaffetta, pullaa, mehua, tansseja... JA BINGO! Koskaan en ollut bingoa pelannut, oli heti menestys. Voitin Konttiin 15 eur lahjakortin! 


Sitten on vielä nettikirput. Olen mukana aika monella fb:n nettikirpulla ja niistä kyllä tullut löydettyä kaikkea. Huuto.netiä en enää niinkään käytä... Tori.fi on hyvä paikka isomman myymmiselle, se "paikallisuus" jelppaa esim. huonekalujen kaupustelussa. 

Olisin voinut jatkaa tätä diipadaapaa aiheesta vielä vaikka kuinka, mutta eihän kukaan jaksa varmaa tätäkään kokonaan lukea :)

Olis kiva joskus lukea muidenkin kirppisajatuksia, miten ne vaihtelee pitkin Suomea ja minkälaisia löytöjä ihmiset tekee. Ja PS. mikään ei ole niin ärsyttävää kun kirppispostaus, missä ei ole mainittu hintoja :D !

6 kommenttia:

 1. Kiva oli lukea diipdaapailua ja olen täsmälleen samaa mieltä noista niuhotusaiheista. itse olen alkanut käymään/käyttämään kirppareita vasta aivan viime vuosina. Olen edelleenkin aika huono bongaamaan, mutta huomaan harjaantuneeni jo hiukan ja muutama mehevä löytö on eteen osunut. AI että niistä tulee sitten hyvä mieli! Ja Kontista minulla on pelkästään hyvää sanottavaa. Minä ja lapset löysimme sieltä viimeksi niin kivoja juttuja ja halvalla. Konttiin keksimme mennä, koska sinä siitä olet monesti täällä kirjoitellut. Thank you siis!! :) Aivan ihana tuo peili!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että sain sut houkuteltua Konttiin :) Se on mun työmatkan varrella ja aikas usein tulee piipahdettua. Tuokin on varmaan totta, että kirppareilla käydessä kehittyy "kirpparisilmä" :) Itse ostin aiemmin enemmänkin tavaraa, leluja jne. Vasta viimeisen parin vuoden aikana olen tosiaan alkanut etsimään itselleni vaatteita ja voinkin sanoa, että miltei joka päivä mulla on joku kirppuvaate- tai asuste!

   Poista
 2. siis niin totta tuo ylihinnoittelun kanssa. hyväkuntoisesta maksaa mielellään. löysin mm. marimekon pitkän untuvatakin 25 € ja se oli mielestäni HALPA!, mutta. sitten seuraavassa kojussa silmäni näkivät reiman lasten toppapuvun. Puvussa oli hintalaput kiinni ja luki, että puku uusi ostettu kaksi viikkoa sitten hinta:89€..halooooo?? miksi hän ei ole palauttanu vaikka kauppaan sitä takasin, vaan hilannu kirpparille, jos joku vaix samanhinnan maksais..

  kontti on nykysin ihan kauhee riisto piste ainakin meilläpäin. homeiset kisaan kusemat sohvatkin alkaa olla lähöillään 150€..ja vaatteet turkasen kalliita. mutta mokkamasterin pannuja sieltä saa kahella eurolla. meillä kun nääs parit pasahtanu rikki ni sieltä ennemmin kun uutena kaupasta reilu kahella kympillä.

  kivaa viikkoa siulle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin mehtänemäntä!
   Marimekon untsari oli todellinen löytö, onneksi olkoon!
   Ja kiiitos muuten vinkistä noihin mokkamasterin pannuihin, täytyykin katsastella sellainen varalle jos sattuu tuo hajoamaan! Harmi, jos teillä noin huono Kontti! Missä päin asustat?

   Poista
 3. Just eilen poikkesin Eiliseen (Mynämäellä). Sieltä löytyy melkein aina jotain. Ite ostin Remun haalarit (ei oikeastaan naarmuakaan), pojalle toppahousut, Kimperin pipon, PoPin velourtunikan koko 92, kaksi (samanlaista mutta eri kokoista, jotta saavat tyttäret samistella sateella) sadetakkia mallia leppäkerttu, ulkohousut taaperolle ja samaiselle taaperolle Lindexin kissatunikan. Yhteensä (kyllä, yhteensä) 16 e. ;) Ostan kirppareilta tosi paljon ja sit leijun viikon tai kaks, kun oon tehnyt jonkin oikein hyvän löydön :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi jessus, MAHTAVAT LÖYDÖT! Juuri tää heti käyttöön menevä, edulinen arkikama on sitä parasta, mitä kirput tarjoo! (Ja myös pikkuisen tuollaiset turhat, krumeluurit taulupokat :D)
   Onnea löydöistäsi :)

   Poista

Kiva kun jätät viestiä!