lauantai 22. helmikuuta 2014

Vaatekaapin inventaario

Hyppään pois mun omalta mukavuusalueelta (tämän blogin suhteen) ja iänikuisten kirppislöytöjen ja kudinhommien vastapainoksi teen tälläisen reippaan ja rehellisen vaatepostauksen! Tiedän, että siellä ruudun toisella puolella moni kanssasisko tuskailee kun vaatekaappi on räjähtämispisteessä. Minä olen nyt omani siivonnut ja toivon tämän esimerkin antavan tarmoa ja asiankuuluvaa innokkuutta myös kaikille teille, jotka siellä miettivät, että pitäis ja pitäis... Hommiin vaan! 
Ja kun se hirvee tössähtäminen, tuskailu ja väsähtäminen projektin puolivälissä iskee (usko pois, se on asiaan kuuluvaa tulee ihan varmana), niin sinnillä loppuun. Kyllä ne kaikki paikalleen löytää, eli takas kaappiin, kirppispussiin, viipurinkeräyspussiin tai roskikseen.

Sinänsä tämä kyllä liippaa kirpputoreja erittäin läheltä, koska tein tässä samalla empiiristä tutkimusta ja lopputulema oli se, että miltei 70% (joo - olen ihan rehellinen!) vaatekaapistani on yhtä isoa kirppisostosta! Hirveen harvoin ostan kovalla rahalla suoraan kaupasta, jopa kaikki jumppapaitani ovat kirppislöytöjä - siis todellakin kaikki (7 kpl)! Enkä todellakaan jumppaa missään kulahtaneessa ja virttyneessä paidassa, vaan ihan tosi hyvännäköisissä vetimissä jumppasalissakin. 

Esim alla olevista neuleista (ylempi kuva) 90% on second hand -ostoksia, joko tavalliselta kirpulta tai nettikirpulta. Minulla on myös ihania huiveja. Niitä tosin en koskaan käytä, kun en osaa! Haluaisin kyllä oppia huiveja käyttämään. Yhtä lukuunottamatta kaikki on kirppikseltä ostettuja. Tuon yhden kauniin vaaleanpunasävyisen mies toi Kiinasta ja se on silkkiä. Upea huivi! 
Pikkusen on myös Marimekon raitapaitaa... Nämä on kaikki kirppikseltä (suurin osa nettikirppikseltä) ja ne ovat absolutely kesän lempipaitoja. Tuota yhtä paitaa on jopa minulla kaksin kappalein, koska se on ollut jo 2 kesää kesän suosikkipaita! 
Tämä alla oleva Marimekon kesämekkoni on itseasiassa mun motivaatiomekko... Kuvittelen ensi kesänä kulkevani tässä mekossa pitkin maalaismaisemaa sekä Lago Maggioren rantabulevardia. Mekko on ostettu nettikirpulta jo viime syksynä (hinta muistaakseni 25 eur). Se on tuossa kuvassa itseasiassa hyvän näköinen mun päällä, mutta auta armias, jos kuva olis otettu sivusta. Huh! Mutta siis positiivista on, että se mahtuu jo näinkin hyvin!
Tämä raitamekko oli viimeviikkoinen kirppislöytöni (4 eur) . Minulla on vahva tuntuma, että tästä tulee se ensi kesän big hit
Ja sitten on vielä tämä... Se on kulkeutunut kodista ja vaatekaapista toiseen. Ostin sen 17 vuotiaana ja se oli päälläni tosi upea. En ole toki käyttänyt mekkoa ainakaan 15 vuoteen, mutta toi kangas on jotenkin niin kaunis, että olen vielä joskus toivonut voivani siihen pukeutua ja sen vuoksi sen säästänyt. Kangas on jotain lureksia, eli mahtuu hyvin vielä päälle (kukka suurenee toki puolella kun sen vetäsee ylleen) :)
Ehkä lyhennytän tämän mekon niin se voisi olla kiva kesällä, vaikka siellä Italiassa..?

2 kommenttia:

 1. Sulla on nättejä vaatteita! Jotenkin aikuisena se oma tyyli ja ne omat luottovaatteet vaan muodostuu ja selkeytyy, tarvisi tosiaan ottaa asiakseen siivota sieltä omastakin kaapista pois ne rytkyt joita ei tuu käytettyä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina :) Ja samoin, niin sinullakin!
   Tyyli on pysynyt viime vuodet aika samana. Ja kummasti rahojen loppuessa tulee käydeeksi kaapppeja läpi - kirpuilla kun itsekin pääsee hyvin tavaroista eroon :
   Leppeää sunnuntaita, me lähdemme ikeaan :)

   Poista

Kiva kun jätät viestiä!