sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Pieniä peittoja - osa 1Aamu on mennyt ompeluhommissa. Olen saanut loppuun seitsemän pientä peittoa. Tämä on osa sitä mun tilkkuprojektia, se tosin laajeni myös trikookankaaseen. Tarkoitus olisi siis myydä näitä joskus jossain, varat menee sinne italianmatkakassaan. Vielä on odottamassa monta pientä peittoa (ja ideaa), ihania kankaita kun putkahtelee kaapin uumenista vastaan hela tiden! Ja ostin myös Marimekon tehtaanmyymälästä viiden metrin pätkän aika herkkua kangasta. Nyt vain loppu välistä fylli - ei voi jatkaa! Näiden välissä on käytetty ohutta fleeceä, mm. pari Ikean halpaa fleeceä on noissa peitoissa lämmikkeenä. Euroakaan en ole näihin kankaisiin nyt laittanut, kaikki ovat löytyneet kaapista!


Suosikiksi muodostui tämä trikoinen! Kankaan olen ostanut joskus muutamalla eurolla kirppikseltä. Kaapissa on jemmassa monenlaista Marimekon trikoota - palloisia ja raitaisia. Taidan tehdä niitä seuraavaksi. Idea tähän lähti lapsen babydiorista. Kun hän syntyi, tein sellaisen trikoisen peiton Diorin vauva-aiheisesta kankaasta (jonka äitini oli ostanut 90-luvulla muistaakseni Lontoosta). Se on ollut synnäriltä näihin päiviin big hit. 

12 kommenttia:

 1. Onpa se ollu ahkera. Mä ostin saumurin ja se on vielä tuolla nurkassa pölyttymässä. Kyllä mä kerran vielä otan itseäni niskasta kiinni ja teen jonkun (k)ommelluksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi saumuri! Ota nyt käyttöön.. Olen monesti miettinyt, että se olis kyllä kätevä. Mutta kun en oikeastaan ompele kun tätä suoraa reunaa, niin ei ole tullut hankittua...

   Poista
 2. Voi miten suloisia peittoja. Ihania väriyhdistelmiä. Olet kyllä jaksanut ahkeroida, toivottavasti peitoille kodit löytyy. Italian matkaan kannattaakin säästää, mukava maa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! Väriyhdistelmien keksiminen on ihan parasta :D
   Minähän en varsinaisesti osaa lainkaan säästää (ts ottaa sivuun palkasta), joten on keksittävä näitä muita pieniä tulonlähteitä :)

   Poista
 3. Tehokas oot ollut - ihania tilkkupeittoja! ja ihana säästökohde :) meillä kirpparirahoja on kerätty "kesäretkikassaan" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank You Peppis!
   Säästökohde on kyllä mitä mainioin :) Toivottavasti kassa paisuu ennätyssuureksi, sillä siellä niitä houkutuksia ja kotkotuksia ON :D

   Poista
 4. Tehokasta! Motivoivaa tehdä pikkutäkkejä, kun ne valmistuu nopeasti :) Toivottavasti pääset pian reissuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen oli kyllä tehot tapissa - sain ns. INSPIRAATION :D
   Ja silloinhan se on käytettävä hyväksi, kun sellainen kerrankin tulee...
   Aikaahan mulla olisi ihan helposti täläliselle järkätä, mutta se ISPIS... :)

   Poista
 5. On kyllä tosi kauniita! Varmasti matkakassu näillä karttuu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina! Toivotaan toivotaan... Ajattelin oikein Radiolle viedä näitä myyntiin. Siellä on kuitenkin niin isot kävijämäärät. Ans kattoo, kuinka käy!

   Poista
 6. No jopas! Siellä ollaan oltu taas niin ahkeria. Hienoja peittoja oottehnyt. Alin on minunkin lemppari. Mutta kaikkihan noi on super kauniita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aarrerasia :)
   Tarvii tehdä lisää trikoopeittoja, ne tuntuu olevan suosikkeja!

   Poista

Kiva kun jätät viestiä!