tiistai 1. heinäkuuta 2014

Buongiorno!

Terkut Italiasta!

Vietimme kesäloman alkuun viikon pohjois Italiassa, Lago Maggioren rannalla. Hieno reissu, paljon elämyksiä! Olimme siinä(kin) mielessä onnekkaassa asemassa, että perhetuttumme asuvat siellä vakituisesti, joten saimme ihan spesiaali"kyytiä" kun pääsimme (ja osasimme mennä!) sellaisiin paikkoihin, mihin ihan perusturisti ei ehkä löydä. 

Paljon patikointia, paljon Proseccoa, upeaa ruokaa ja erittäin hyvin käyttäytyvä lapsi. Meitä oli seurueessa n. 20 henkilöä ja äidin pieni murmeli ainoa lapsi. Kyllä keräsi kehuja ja syystäkin. Juhlaillallisella seurueeseen kuului tyylikäs ja kaunis italialainen donna, joka olisi halunnut esitellä meidän signorinan 6 vuotiaalle Fransesco pojalleen... OKEI, tälle mutsille kyllä sopii, kunhan muutama vuosi vierähtää :D :D

Hortensiat olivat tähän aikaan vuodesta upeimmillaan ja niitä oli ympäri kaupunkia paljon ja niin ihanissa väreissä. Olin itse ihan elementissäni siellä - aika näköjään kultaa muistot. Kuten olen ehkä joskus maininnutkin täällä blogistaniassa, asuin Italiassa vajaa puoli vuotta n. 10 vuotta sitten ja ikävoin silloin kotia kovin. Nyt etukäteen pelkäsin, ettei kieli taivu enää mihinkään, mutta toisin kävi! Ymmärsin miltei kaiken edelleen ja puhuinkin erittäin hyvin. Se vaan tuli sieltä jostain... Ei mennyt siis hukkaan sekään reissu vuosien takaa!

Minä haluan tuonne uudelleen!

PS. Minun piti tehdä tämä postaus ihan oikeilla kuvilla, mutta Signore Picasan mielestä se ei tule kyseeseen, joten joudutte tyytymään näihin Instagram kuviin, mi scusi...Toin ihan itse itselleni myös hieman tuliaisia... Kaksi ihanaa nahkalaukkua, nahkainen vyö, pellavamekko, sitruuna- ja chili oliiviöljyä sekä tuota ihanaa mausteseosta. Italiassa nahkalaukut, -lompakot ja -vyöt ovat yleensä erittäin laadukkaita ja suhteessa edullisia, joten niitä kannattaa ostaa. Esim. siellä missä olimme, on aina perjantaisin tori, jossa myydään näitä kaikkia ihanuuksia. Pellavameko (18 eur) ja valkoinen laukku (30 eur) on sellaiselta torilta. Aiemminkin samalta torilta minulle on lähetetty laukku, josta löytyy postauskin. Musta nahkalaukku (45 eur) ja punottu nahkainen vyö (25 eur) ovat pienestä liikkeestä. 


8 kommenttia:

 1. Ihania kukkia ja hyviä ostoksia! Varmasti ihana reissu! :) Minulla ei taivu kieli italiaksi ja espanjaksi ollenkaan ja olen siellä reissatessa aina ihan pulassa, kun en osaa MITÄÄN! Olisi hyvä, jos osaisi edes numerot, värit ja sellaisia perusjuttuja. Niillä selviäisi kaupassa jo aika pitkälle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha Saara :D body languagellakin pärjää reissussa, jos on iloinen ja innokas mieli ;)
   Reissu oli huikea, mutta on kyllä kiva olla kotonakin!!

   Poista
 2. Oi oi! Bella Italia <3 Helppo uskoa, että oli huippu reissu! :) Mun italiano on niin unohduksissa, että epäilen suuresti osaanko enää mitään jos joskus vielä sinne päästään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pizzicato!
   Ei se meikäläisen puhekaan ollut minkään kieliopin malliesimerkki, mutta kyllä sitä paikalliset ymmärsi :D
   Voit yllättyä kun pääset kohteeseen!

   Poista
 3. Ihanat ostokset! Tuollaiset "opastetut" matkat ovat kivoja...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset!
   On se vaan niin, että paikallisten avulla löytyy niin paljon enemmän kun "perusturistina" !
   Olis muuten itsekin kiva joskus esitellä ulkomaalaiselle oman alueen "herkkuja" !

   Poista
 4. Ihanat shoppailut! Italia on mahtava lomakohde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä Satu!! Italia on mahtava maa täynnä historiaa ja tarinoita...

   Poista

Kiva kun jätät viestiä!