maanantai 12. tammikuuta 2015

Oi ihana tammikuu! 

Oi ihana tammikuu...
Joulu siivottu, elämäntavat siivottu ja kesäkuntoon 2015 eiks jee!

Se on jännä juttu, että tässä ihan sydäntalvea vietetään, mutta jotekin se kevät jo on mielessä kovastikin. Pikkuisen raikkaita uusia väriä tekstiileihin, kaappien läpikäyntiä, kirpparipöydän varausta, tuuletusta.... Pikkuisen elämäntaparemppaa, tsemppausta. Ei mitään suuria lupauksia, lähinnä yritän olla huijaamatta itseäni ja pitää jostain asioista (itseni kanssa) kiinni. Yritän ottaa perusarjesta enemmän irti kun viime vuonna. Haluan oppia, jos ei nyt nauttimaan, niin pitämään sitä tavallista arkea tärkeänä ja mieleenpainuvana. Hirveän vaikea pukea sanoiksi tätä tunnetta, mutta kukin ymmärtää parhaansa mukaan :)
 
Ja siihen arkeen....
Lakanapino vain kasvaa, mies INHOAA lakanoiden vetoa ja olen vakavasti harkinnut mankelin hankkimista, tarviiko sen käyttämiseen kahta ihmistä? Ihania salaatteja eri variaatioilla... Viimeaikoina olen löytänyt artisokan sydämet, pizzassa ja salaateissa kertakaikkiaan NAM!
 
Pölyjä pyyhin eilen valehtelematta pari tuntia. Ja tuli  siinä pyyhkiessä mieleeni, että usein jos perheen miespuolinen jäsen esim. oma-aloitteisesti imuroi, niin siitä tehdään aikamoinen numero sekä haloo ja hänen suoritustaan (ja oma-aloitteisuuttaan) pitää kehua vuolaasti ja moneen otteeseen. Sitten kun minä teen tälläistä ns. näkymätöntä kodin huoltoa (pölyjen pyyhkiminen, kaappiein järjestäminen, kirjahyllyn siivous, tavaroiden yleinen järjestely ja paikoilleenlaitto  tai vaikka roskiskaapin totaalinen siivous ja pesu) sitä ei huomaa kukaan (paitsi tekijä) eikä siitä mitään kredittiä jaeta. Pahinta tässä on, että kun se saattaa olla miehen silmään täysin näkymätöntä (ts. ei huomaa edes, että mitään on tehty), joten tehdyt työt on pakko luetella, koska muutoin mies luulee, että vaimo on istunut sohvalla kutomassa ja katsomassa DowntonAbbya. (Kaikki miespuoliset lukijat voivat jättää oman mielipiteensä kommenttiboxiin, vaikka anonyyminä. Eikä aina vedetä sitä auton renkaidenvaihtokorttia, keksikää uus...)
 
Dora mussukkainen se keikkuu menossa muiden mukana. Tänä aamuna meillä meinasi mennä sukset ristiin kun päästin sen aamupissille (asumme keskellä peltoa ja koira lenkittää aamulla itse itsensä) ja siellähän oli yön aikana tullut vaikka mitä hajuja eikä sitten kiinnostanutkaan tulla takaisin kun mami vihelsi pilliin. Minä siinä aamuviiden jälkeen tärisin 15 asteen pakkasessa ja puhalsin pillin melkein rikki. Heräsivät varmaan naapurikylässäkin. Ja niin heräsi mieskin yläkerrassa, ei tarvittu kun yksi karjaisu isännältä niin neiti D luikki häntä koipien välissä lämpimään. Se siitä meikäläisen auktoriteetista.
 
Kehystystä odottelee kertakaikkisen ihana taulu, jonka tilasin taiteellisesti erittäin lahjakkaalta sukulaistytöltä, tai nainenhan hän jo 19 vuotiaana täytyy olla. Kuinka vanha minä olen, kun tytöttelen parikymppistä !? En taas kestä itseäni. Adjö!

2 kommenttia:

 1. Osta ihmeessä mankeli!
  Jos joku ois joitakin vuosia sitten kertonut mulle että MINÄ sanon näin niin enpä olisi uskonut. En ole missään nimessä mikään siivousintoilija. Tykkään kuitenkin siististä kodista. Ja tykkään myös kauniista liinavaateista. Ja niiden liinavaatteiden pitäisi mahtua siististi komeroon. Nykyisin kahteen komeroon... Äiti osti mulle (nyt kun teillä on tilaa...) kirpparilta Upon vanhan mankelin. Jokusen kerran sillä jaksoin mankeloida mutta sen uusi tuleminen alkoi kun tuo kodari alkoi valmistua ja halusin että komerot olisivat siistejä. Ei entiseen tapaan täyteen sullottuja. Kas kun mankeloiminen litistää lakanat mukavasti pieneen tilaan meneviksi. Mulla on (melkein) sellaiset liinavaatekomerot että ne vois jättää auki kun tulee vieraita!! Kodarissa on (ainakin vielä, uutuudenviehätystä) ollut ihana mankeloida ja kuunnella radiota. Ihan rauhassa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos joku joitakin vuosia sitten olisi sanonut, että MINÄ harkitsen mankelinostoa, en olisi ikipäivänä uskonut :D :D Siinä on ainoa ongelma nyt se, että mihin sen laittaisi? Kodariin se ei oikein millään mahdu (tasot kun pommin jäljilta muutenkin aina), työhuoneeseenkaan se ei sovi eikä sitä kai vierashuoneeseenkaan voi laittaa... Mutta kyllä huvittais hankkia ja kirppiksiltä niitä saisi kyllä edukkaasti! Työkaveri kehuu kanssa, että lakanoista tulee ihanat mankeloinnissa. Radio, uuds kodari ja mankeli kuulostaa loistavalta yhdistelmästä :)

   Poista

Kiva kun jätät viestiä!