sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Seinäjoen kirpparikierros

Lähdin sitten jäniksenä miehen työreissulle Seinäjoelle. Olen ollut siellä aiemminkin, pari kertaa Tangoilla ja Vauhtiajoissa ja näiden jälkeisissä tunnelmissa kiertänyt seuraavan päivän kaupungilla (yleensä enemmän tai vähemmän tuskaisena). Nyt menin täydessä terässä. Olin vinkkinä saanut, että Teollisuustie kympissä, SPR:n kippis keskustassa ja vanhan sittarin takana on kivat kirppikset. NOH, minähän menin ekana sinne Lakeuden Shoppis -kirppikselle (Teollisuustie 10) ja siellähän meni tampereen likka sekaisin, oli meinaan niin iso kirppis. Ja mies tyytyväisenä mumisi partaansa, kun haki mut sieltä parin tunnin perästä pois; "noh, meillähän on täällä pohjanmaalla kaikki pikkusen isompaa...". Sitten mentiin keskustaan ja SPR:n kirpparilla sattui olemaan kaikki lastenvaatteet osta kaks maksa yks, no siinähän sitten tietää miten siinä käy. Tulee himo. Ostin sitten meidän lapsiystävillekin sitä sun tätä, tuliaisina. Enää ei miehellä riittänyt kiinnostusta kuskata mua mihinkään, joten tuli lähtö. Ja tässä vaiheessa mulla oli kaks muovipussia kukkurallaan.

Kyllä meidän tätyy naapurin Tiinan kanssa lähtee Seinäjoelle kirppiskierrokselle, vielä tänä kesänä, jäi niin paljon nähtävää. Kaiken lisäks Tiina oli kuullut, että Ikaalisissa on joku törkyiso kirppis. Sinne mennään sitten matkan varrella.

Enimmittä puheitta, näitä ostettiin (osa unohtui kuvata, ennen kun menivät jo lahjoina eteenpäin). Ja jostain syystä osa kuvista hävyttömän tärähtäneitä, ei ole kuvaajassa vika ;D Ja siis vaatteet ovat pikkumurulle (ei aikuisten)

Pitkä untsari, 10 euroa, just kiva ensi talveksi (ja menee sitten seuraavanakin). Tuttan Raitatunika 3 euroa.

 Värikäs ruututunika 3 euroa ja ihana Tommy Hilfiger tennismekko 3 eur. TH mekossa on jokin punainen läikkä tuossa edessä, pistän sappisaippuaa, luulis lähtevän sillä. Jos ei lähe, ompelen siihen jonkin merkin.

 Kaksi mekkoa (Bogi & H&M), *osta kaks maksa yks* ja yhteensä 1,70 eur


Kolme kirjaa, kaksi euroa kappale. Tuo Emilia kirja tuo mulle ihan mielettömät flash backit, mulle on itselle luettu noita joskus 25 vuotta sitten.

 Yllä Eccon kengät 5 eurolla, oli ihanat ja kevyet!
Alla vasemmalla kaksi liivimekkoa *osta kaks maksa yks*, molemmissa hinta 2,20 (eli siis kaksi mekkoa yht 2,20), oikealla puolella Espritin punainen mekko ja Benettonin tyttömäisempi farkkumekko *osta kaks maksa yks* yht 3,40 (Esprit 3,40 ja Benetton 2,40).

 Kaunis Arabian isompi vati, 10 euroa. Siinä on pikku viiru / kuluma (näkyy kuvassa), mutta muuten ihan täydellisessä kondiksessa.


 Tätä Arabian lautasta en voinut vastustaa, vaikka se on minulla ainut laatuaan... Tosin lahjoitan sen ehkä yhdelle mukavalle täti-ihmiselle :) Mutta siis viis euroa maksoi. Mikähän tuo malli on...?


7 kommenttia:

 1. Vaatteista viis (siis upeita ja hyviä löytöjä) mutta tuo vati!
  Oota koitan ettiä sen nimen - mikä leima siel pohjassa on? Auttais etsinnöissä.

  VastaaPoista
 2. Oioioi miten paljon kaikkea! Tosi siistin näköisiä (merkki)vaatteita ja nuo lautaset ne vasta ihanat onkin. Huh.
  Meillä kans luettu Emilia-kirjoja pienenä ja nyt K:n suosikki mummin mökillä on yks noista.

  VastaaPoista
 3. Hitsinpimpula. Jopas on löytöjä!! Vati tosiaan. Vetää hiljaiseksi. Hää on niin kaunis.

  VastaaPoista
 4. Ihan mielettömiä löytöjä! Tuo Arabian lautanen muuten löytyy työpaikaltani, sekin... Mitäpä sieltä ei löytyisi...

  Mä tuun niiiiiin mukaan seuraavalla kerralla! Onneksi nytkin meidän pikkulikka pääsi osalliseksi löytöihisi, kiitos vielä hänenkin puolestaan!

  VastaaPoista
 5. Ihan höpöjä juttelin ekassa kommentissa - kun tää aataminaikainen läppäri ei avannutkaan kaikkia kuvia. Eli ihastelin tuota lautasta. Lautasen kuviointi on Linnea kakkonen, suunnittelija Raija Uosikkinen. Tuota kuviota valmistettu 1954-64.
  Laatutavara.com:ssa on muuten kattava koristekirjasto. Suosittelen:)
  Ja ihan nippelitietona, johon törmäsin surffaillessani. Mösjöö Franck vaati 50-luvulla suunnittelijoilta anonymiteettia - siksi niin moni sen ajan kuvioista on vailla suunnittelijan nimeä. Ihme mösjöö!
  Vadista ei hajuakaan. Hauskaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 6. RuusuLiisa: Arvasinkin, että tarkoitit lautasta,se on jotenkin kovasti sun näköinen :) Ja kiitos vinkistä tuohon nettisivuun, täytyy käydä tsekkaamassa!

  Kiitos muille kommenteista! Vatikin on ihana, en ollut tuohonkaan kuvioon törmännyt aiemmin. Vaatteet oli niin hyvät löydot, että vieläkin taputtelen itseäni selkään ;D

  VastaaPoista
 7. Tä teki tänään shoppikselta niin mahtavia löytöjä ettei tosikaan :) Joskos nyt ryhdistyisin oman blogini kans ja saisin sinne postausta aikaan aiheesta :)

  Tosi kivoja löytöjä oot teheny :D

  VastaaPoista

Kiva kun jätät viestiä!