perjantai 20. huhtikuuta 2012

Mielensäpahoittaja


Kenelläkään tämä blogin lukijalle ei varmastikaan tule yllärinä, että kierrän paljon kirppareita. Yleensä olen ostomielellä liikenteessä, mutta nyt viime päivinä olen ollut sillä myyntipuolella. Ja voi morjens mua ottaa aivoon... Vein tavarat eilen, yritin (kokemuksen tuomalla varmuudella) miettiä, miten tavarat laittaisin, että olisi mahdollisimman pieni mahdollisuus siihen, että pöytä olisi päivän jälkeen kun pearl harbour pommin jäljiltä... Miksi ihmisten on pakko sotkea se pöytä niin totaalisesti !? Sen kuitenkin vielä jotenkin ymmärrän (vaikka kyllä kirveltää..). 
Mutta miksi ihmeessä mun pöytä on täynnä jonkun toisen pöydän kamalaa lumppua?? Siis miksi ihmiset jättää siihen mun pöytään jotain kudetta, jonka ovat kuljettaneet jostain muualta ?? Okei, kyllä aina niitä joskus eksyy toisiin pöytiin, mutta nyt  (vuorokauden kirppispöytäilyn jälkeen) siinä oli about jätesäkillinen ihan vierasta rettua. Ei helvetti, jos suoraan sanon. 

Itse ahkearan kirppiskaisana yritän aina katsoa siististi ja joskus jopa "syyllistyn" vaatteiden viikkailuun kun olen jostain pöydästä tonkinut sellaisesta kasasta. Mulla ei tulis pieneen mieleenkään jättää kenenkään pöytään jostain toisesta pöydästä ottamaani tavaraa. Räyh.

Sen verran oli kova päivä sen kirppisvierailun jälkeen, että otsasuoni tykyttäen ostin itselleni kukkasia ihan kaksin kappalein. 



Laitoin myös mulle ja Rakentajalle kivaa iltapalaa... Marinoitu kanapiffi + tsatsiki + mehukas salaatti (= kaikkee mitä kaapista löytyy...). Ihana, kuiva rosé kyytipojaksi niin kyllä mieli kummasti kirkastuu :)


Simppeli marinadi kanalle
(sopii pihveille tai suikaleille)

Maustamattomat kanafileét / suikaleet pussiin
sekoita joukkoon maun mukaan

pestoa
oliiviöljyä
valkosipulia
oreganoa
pippuria
suolaa

4 kommenttia:

  1. Ärsyttävää! Ja se mikä kans ottaa kirppiksellä kupoliin, niin se kun oot katsomassa jonkun pöydän antimia, niin joku änkee siihen samaan ahtaaseen loossiin ja ihan törkeesti eteen ja vielä tönii. Eikö voi odottaa sen aikaa, että on ehtinyt rauhassa katsoo???

    Ihanat murkinat! Mä ostan kanssa aina lihat/kanat naturellina ja maustan itse. Täytyykin kokeila tota pestojuttua, aa kuola valuu ;)

    VastaaPoista
  2. No just, tunnistan niin tilanteen!
    Olen nyt jo hieman rauhoittunut.. Mutta ans kattoo parin tunnin päästä, kun meen taas vähän järkkäileen, saan hyvät lauantaikiukut taas!
    Kokeile pestoa, siitä tulee niin ihanaa!

    VastaaPoista
  3. Pestoa en tähä ole kokeillutkaan, taitaapi olla edessä tänään...

    VastaaPoista
  4. Toi on niin totta, ihmiset kohtelee toisten tavaroita ihan törkeän huonosti, jopa tavallisilla kirppareilla, missä itse seisot pöydän takana. Ihmiset näpelöi ja heittelee vaatteita ja tavaroita miten sattuu, avaa ripsivärejä ja suihkuttelee hajuvesiä, joita yritin myydä avaamattomina! Grrr :(

    VastaaPoista

Kiva kun jätät viestiä!