torstai 16. toukokuuta 2013

Kikkari / maitolaituri / koirankoppi

Meidän Bosse on saanut uuden kopperon! Tässä lähti kieltämättä vähän hanska lapasesta (oon muuten lanseerannut tuon sanonnan Tammerfesteillä vuonna 2005). Tai no, minähän olin alunperin vastaan sellaista rumaa koirankoppihäkkyrää meidän pihalla, joten rakentajan oli pakko panostaa tähän vähän normia koirankoppia enemmän... Ja täytyy kyllä sanoa, että olen absolutely häkeltynyt, tästä tuli upea!


Kaikki materiaali oli raxa-ajalta jäänyttä tavaraa, eli koppi oli käytännössä ilmainen. Siinä on jytkyt SPU eristeet pohjassa ja seinissä, se on hieman korotettu maasta ja katsokaa tuota kivijalkaa!? Oi oi. Siinä on terassi ja pieni lippa, jotta voi terdellä istuskella kovemmassakin sateessa, ilman että vesi sataa niskakarvoihin... Pinkki pelargooni kruunaa ulkovuorauksen. Sisällä on ensin pieni eteistila ja siitä on käynti olo / makuuhuoneeseen, jossa on sänky.

Tilasin hätäpäissäni kolme kärhöä yhdelle kopin seinustalle, koska halusin maisemoida koko höskän piiloon... Nyt kun olen nähnyt lopputuotoksen, maisemointiin ei niin ole tarvetta, mielelläänhän tuota katselee. Mutta ajattelin silti istuttaa yhdelle syrjälle ne kolme kärhöä, onhan siinä nyt tyyliä!

Tässä on hieman evidenssiä rakennusvaiheista, jos vaikka joku tarvisi ideaa / vinkkiä koirankopperoon. Hyvä olisi tietysti rakentaa sitä ennen pitkästä tavarasta 170 neliön talo, jotta olisi kokemusta ja ylijäänyttä materiaalia - saa kopin halvalla!

Ensinnäkin nurmikolle levitettiin 4 x 4m suodatinkangasta kaksinkertaisena siihen kohtaan, mihin häkkiä (ja koppia) on ajateltu. Koska kopista tuli sen veraan jytky, oli se pakko tehdä heti paikalleen ja sitten vasta kasata häkki päälle. Rakentaja levitti hiekkaa kohtaan, johon koppero nousee.. Ja siitä vaan sitten päästä soveltamaan!


ilta-auringossa....

ja aamuauringossa...

Se on hienoin koirankoppi, minkä mä olen ikinä nähnyt!


10 kommenttia:

 1. Oi, kylläpä Bosse on saanut hienon kopi...on kukkiakin...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irmastiina :) Kukista en antanut periksi! Olisin halunnut amppelin, mutta se olis voinu olla vähän liia hasardi :D

   Poista
 2. Voi että! Esitän tän rakkaalle kanssaeläjälle! Meille on tulossa koira kesän lopulla ja olen jo nyt hilseet otsalla kun pihaan pitää rakentaa kuulemma aitaus ja koppi. Huoh. Mut tää on hieno, kelpuutan kiljuen!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa Annukka! Tiedätkö tää oli just mun pointti tässä postauksessa! Hienoa, jos saatte tästä ideoita ja jos tarvii jotain spesiaalitietoa kysyä niin autan (rakentajan avustuksella) mieluusti! Mikä koira teille on tulossa?

   Poista
 3. Mikäs on tuolla terassilla istuskellessa! Aikas napakan näköinen koppi! Meille tulee kamalaa verkkoa ympäri pihaa... Ehkä joskus köynnösruusuja ja ruususenlinnaksi muuttuu tää ;O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvata tukkaa vaan Peppisein :)
   Teidän naffelle tää tuskin olis tarpeen!
   Viikonloppuja <3

   Poista
  2. Eikäku nyt meni ruusunen ja tähkäpää sekasin :D

   Poista
 4. Siis hieno - ja toi kukka ovensuussa kruunaa ehdottomasti kaiken!

  Miltäs muuten kuulostais kakskerroksinen leikkimökki pihassa? Eikös se ois kiva seuraavaksi projektiksi :D

  VastaaPoista
 5. Siisti koppi ja niin kesäisiä kuvia! Ihanaa!
  BTW blogissani on arvonta, tervetuloa osallistumaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Micu! Kiva kun vinkkasit, tulen katsastamaan :)

   Poista

Kiva kun jätät viestiä!