perjantai 29. elokuuta 2014

Kotia ja tissiliiviäMeidän pieni eskarilainen on aloittanut koulutaipaleensa niin reippaasti että sydän heltyy. Taksipirssi hänet joka aamu tienposkesta hakee ja vie turvallisesti perille. Ei paljoa perään katsella kun kyytiin pääsee. Yönsäkin nukkuu ihan kiltisti uudessa pedissään, ei missään vaiheessa enää kömmi yöllä viekkuun niin kuin vielä kesällä, äidin sisusta vähän kirveltää, mutta eteenpäin on mentävä sano mummo lumessa. Ja toisaalta - mikä noissa babmilakanoissa on nukkua, pirtin parhaassa sängyssä!

Huomenna matkaamme isolle kirkolle, vanhojen ystävien "uutta" asuntoa tsekkaamaan. Ovat toki muuttaneet jo vuosi sitten, muttakun Nipsua ei niin vaan kehäkolmosen sisälle saa, niin on jäänyt tämä asunto katsastamatta :) Tuliaiset on kohdallaan, ystäväperheen lapselle tietysti isoin ja ihanin...

Mainitsin jossain postauksessa taannoin, että olen lukenut upean kirjan. Well here it is! Tove Janssonin elämäkerta. Niin upea teos, että luin heti kahteen kertaan. Hieno ihmiskuvaus, ajankuva, loistavia tarinoita Muumilaakson asukkaiden ja niiden tapahtumien synnyistä, rakkaudesta ja itsensä toteuttamisesta... Kaikesta! Jos luet yhden kirjan niin ole ystävä ja lue tämä. 

Viikolla tapahtui taas pieni nytkähdys talon kanssa. Takkaa tässä osoitteessa on poltettu jo kolme vuotta (muutettu reilu 2 vuotta sitten), kaakelitkin ostettu vuosi sitten, kesä suunniteltu, että "pitäis" ja ti-to se tapahtui. Kaakelit luukun ympärille (ja kuivaus), uutta maalia pintaan (ja kuivaus) ja sitten saikin taas polttaa puuta (mitä on muuten varasto taas piukassa). Kaakeloimme (tai siis mies kaakeloi) takanpäällisen niin sinne voi laittaa jotain kivaa. Vielä pitäisi ostaa mustaa takkaluukkumaalia, koska ERÄS on maalannut aikoinaan hieman suurpiirteisesti tuolla valkoisella :) 

*******

Loppukevennyksenä vielä tämän päivän kirppulöytö (joka jäi tosin ostamatta...).
Mitäs sanotte näistä tissiliiveistä? Olis ollut äijä ihmeissään iltasella kun olisin pannu viereen maate nää päällä. Onneks oli liian pientä kokoa, muutoin olisin kyllä ostanut. Huh huh, mitkä liivit! Eikä olleet edes tyyriit, vain 6 euroa. Olishan noi nyt hei quite something!
4 kommenttia:

 1. Noi Tissiliivit =D Hyvältä näyttää takka nyt uudella ilmeellä, ja kohtahan sitä saa taas lämmittää ihan tarpeeseen ;) Iloista viikonloppua sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tissiliivit oli niin hianot :D
   Takka on meillä kodin lämpösydän talviaikaan. Onneksi on puuta omasta takaa :)

   Poista
 2. Vaude mitkä liivit - Madonna tulee mieleen ;) Ihana pinkki huone lakanoineen on aivan hurmaava - itsekin juuri katselin H&M:sta pellavaisia lakanoita ja totesin, että valtavasti siellä oli kaikkea kivaa. Takka näyttää muuten todella upealta kaakeleineen - me like a lot! Hyvää viikonloppua teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Madonna :) olen ollut M fani forever ja kävin 2006 Amsterdamissa sen keikallakin :) meillä oli h&m pellavalakanat, mutta mies ei pitänyt niistä, joten annoin ne äidin käyttöön! He rakastavat niitä!
   Nauttikaa saaristossa!

   Poista

Kiva kun jätät viestiä!